A szem alatti karikák feltöltése hyaluronsavval – Mikor, hogy történik?

A szem alatti karikák feltöltése jó megoldás vagy van más lehetőség is?

szem alatti karikák feltöltése

A szemünk alatt a karikák viszonylag hamar megjelenhetnek, nemtől függetlenül. Feltölteni, vagy műtéti úton megszüntetni lehetséges, ugyanakkor nem mindegy, hogy végül melyik megoldást is választjuk. 

 

Mikor indokolt a szem alatti karikák feltöltése?

Ma már igen sokan, és igen korán jelentkeznek be plasztikai sebészetekre azzal, hogy nem tudnak együtt élni a szemük alatt kialakult ráncokkal. Többségében olyanokról beszélünk, akiknél kevesebb az alvás, naponta jelentős stressz éri őket – tehát nem csak 40-50 fölött, de akár már a késői húszas-, korai harmincas években is megjelennek ezek a karikák. Ugyanakkor a plasztikai sebészek sem fognak egyből műtétet javasolni mindenkinek, hiszen számos olyan megoldás is létezik, amivel hosszabb időre, de műtéti beavatkozás nélkül lehet kezelni a szem alatti karikákat. Akkor indokolt a szem alatti karikákat feltölteni, ha a megjelenésünket már nagyban befolyásolja, a kialakult táskák sötétek, a szem beesettnek tűnik. És ez bizony akár 30 évesen is jelentkezhet!

 

Hogyan történik a szem alatti karikák feltöltése?

A legtöbb magyarországi plasztikai sebészetnél vállalnak hyaluronsavas töltőanyaggal történő feltöltést. Ez egy kíméletes módszer, amely elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a szem környéki területeket feltöltsék, ezáltal feszesebbé téve a szem körülötti bőrt, és megszüntetve a karikákat. Itt nincs szó bemetszésekről és varratokról: előzetes tervezést követően injekciós tűvel juttatják a töltőanyagot a bőr alá. Nagyjából 20-30 perc az egész folyamat, és némi pirosodást leszámítva (mert azért mégis csak tűt „böktek” a bőrbe) nem lesz különösebb látszata annak, hogy beavatkozás történt.

A hyaluronsav egy speciális anyag az emberi szervezet számára. Születésünktől fogva bennünk van, gondoskodik a bőr feszességéről, a megfelelő nedvességről, és még sok egyéb funkciót is betölt. Ahogy öregszünk, egyre kevesebb marad a szervezetben, és a test termelőképessége is csökken. Emiatt jutott el oda a tudomány, hogy ma már kívülről is lehetséges pótolni. Sok klinikán a Redensity nevű készítmény használják. Ez egy steril, semleges hatású készítmény, ami a bőr alá fecskendezve sem okoz irritációt, végzi a dolgát: segít feltölteni a ráncokat, feszesebbé téve a bőrt.

 

Feltöltéssel korrigálható szem-környéki problémák

A szemünk körül nem egy olyan terület van, amely az idővel veszít feszességéből, s ezáltal változtatja meg arcunk kinézetét. 

  1. Táskák: a szem alatt megülő táskák ellen is hatásos lehet a hyaluronsav-tartalmú töltőanyaggal való feltöltés. Általában csak annyit szokás tölteni, ami visszaadja a szem természetesnek látszó körvonalait, és kisimítja a táskákat.
  2. Lógó felső szemhéj: ez némileg komplikáltabb feltöltési módszer. Lényege az, hogy a szemöldök alá, vagy a halántékhoz fecskendeznek töltőanyagot, ezáltal megemelve az első esetben a szempillát, a második esetben pedig az egész szemkörnyéket. 
  3. Beesett szemek: a beesett szemeknél a szem alatti karikák eltávolításával nagyjából megegyező folyamatról van szó, amely során a szem alatti részt feltöltik, visszaadva a korábbi, fiatalosabb kontúrokat.

 

A szem alatti karikák feltöltése vagy arcplasztika? 

Lehetséges számos helyen nem csak feltöltést, de akár egy komplett arcplasztikát igénybe venni. Ez egy összetett, több vizsgálattal, konzultációval és részletes tervezéssel járó folyamat. Ugyanakkor azt kell mondjuk, hogy az arc- és szemhéjplasztika adja meg azt a látványos és tartós eredményt amire a legtöbben vágynak. Emiatt pedig javasolt egy plasztikai sebészetet felkeresni, hogy mindent megtudhasson a szükséges vizsgálatokról és az eljárásról!