Hasplasztika után felépülés

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be konzultációra most!

Hasplasztika után a páciensek általában 10-14 napon belül visszatérhetnek a mindennapi tevékenységekhez, de a könnyű testmozgás csak 4-6 hét elteltével ajánlott. Az első 6 hétben kompressziós ruházat viselése javasolt a duzzanat csökkentésére, a puffadás mérséklése és a bőr alatti szövetek megfelelő gyógyulása miatt. Az intenzív fizikai aktivitás hasplasztika után 8 hétig tilos a szövődmények elkerülése érdekében. A hasfal teljes gyógyulása és a végleges eredmények elérése 6-12 hónap.

Hasplasztika után mennyi ideig tart a gyógyulási idő?

A hasplasztika utáni intenzív gyógyulási idő két hetet vesz igénybe és a legtöbb páciens 4-6 hét alatt visszatérhet a mindennapi tevékenységekhez. Az első 2 hét kritikus a sebgyógyulás szempontjából, ezért fontos a pihenés és a kompressziós ruházat (haskötő) viselése. Ilyenkor a bőr regenerálódik és a szövetek újra összeforrnak.

Figyelnünk kell rá, hogy stresszmentes környezetet teremtsünk a gyógyuláshoz. Még a legapróbb dolgok elintézéséhez is kérjünk inkább segítséget, mintsem, hogy megerőltessük magunkat.

A könnyű testmozgást 4-6 hét után kezdheti meg, de az intenzív aktivitástól 8 hétig tartózkodni kell.

Mikor lesz látható a hasplasztikai műtét eredménye?

A hasplasztika eredményei általában 3-6 hónap elteltével válnak láthatóvá, de a végleges eredmény 6-12 hónap után érhető el. A duzzanat és a műtét utáni ödéma fokozatosan csökken, és a bőr feszesebbé válik az idő múlásával.

A hasplasztika után gyakori a puffadás, amely leginkább az első 1-2 hétben jelentkezik és 2-4 héten belül fokozatosan mérséklődik. A puffadás enyhítésére ajánlott a kompressziós ruha viselése, megfelelő hidratálás és alacsony sótartalmú étrend követése.

hasplasztika után mire kell figyelni

Mire kell figyelni hasplasztika után?

Hasplasztika után az első 6 hétben kerülni kell a megerőltető tevékenységeket, és kompressziós ruházatot kell viselni a duzzanat csökkentésére. Fontos figyelni a sebek tisztán tartására és a fertőzés jeleire, mint a bőrpír, duzzanat vagy fokozódó fájdalom. Az orvos utasításait szigorúan be kell tartani, és a kontrollvizsgálatokat nem szabad kihagyni.

Melyek a hasplasztika kockázatai és komplikációi?

A hasplasztika kockázatai közé tartozik a fertőzés, vérzés, hegesedés és a sebgyógyulási problémák, melyek az esetek 1-5%-ában fordulhatnak elő. Ritkábban, de előfordulhat a bőr érzékelésének elvesztése vagy aszimmetria. Ezek a komplikációk általában a megfelelő utókezeléssel kezelhetők, de súlyos esetekben további beavatkozásra lehet szükség.


Jelentkezzen be konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!