Nyakplasztika

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A nyakplasztika során a nyak megnyúlt, ráncos bőrének a korrekciója történik. A beavatkozással tartósan helyreállítható az arc és nyak fiatalkori kontúrja, a lelógó bőrfelesleg helyett ismét feszes és karcsú lesz az áll alatti terület és a nyak. A nyakplasztika gyakran keresett szépészeti beavatkozás, hiszen az életkor nemcsak az arcon, hanem a nyak vékony bőrén is hátrahagyja nyomait.

Kinek ajánlott a nyakplasztika?

A nyakplasztika többféle esztétikai problémára jelent megoldást. Annak javasolt, akit zavar, hogy 

 • súlyingadozás vagy hízás miatt tokája alakult ki, 
 • megnyúlt, megereszkedett bőre lelóg, 
 • a rugalmatlanság látható ráncokban, bőrredőkben nyilvánul meg,
 • elvesztette korábbi arcformáját,
 • életkorát elárulja a nyaka és tokája.

A nyakplasztika menete

A nyakplasztika menetéről az első konzultáción mindent megtudhat.

 1. Előzetes konzultáció. A nyakplasztika első lépése, ekkor az orvos meghallgatja a páciens igényeit, megvizsgálja a problémás területet. Megbeszélik a lehetőségeket, és az orvos javaslatot tesz a megoldásra, képen is megmutatja a várható eredményt.
 2. Előzetes vizsgálatok. A nyakplasztika előtt teljes kivizsgálás szükséges (laborvizsgálat, röntgen, EKG).
 3. A műtét altatásban történik, egy-másfél órát vesz igénybe. Éhgyomorral kell érkezni, a műtét előtt 8-12 órával szabad utoljára enni. Az orvos az előzetesen megbeszélt műtéti technikát választja. Ez lehet nyakplasztika, zsírleszívással, tokaplasztikával kombinált nyakplasztika.

  Az orvos a fül mögött és a hajas fejbőrön ejtett bemetszésekkel oldalra húzza a megnyúlt bőrt, a felesleget kimetszi, megfeszíti a bőr alatti vékony nyakizmot is, szükség esetén eltávolítja a zsírt, és a vágás széleket felszívódó varratokkal illeszti össze. A sebre nyomókötést tesznek, esetleg szívócsövet is behelyeznek.
 4. Gyógyulás. A műtét után egy éjszakát a kórházban kell tölteni, majd otthon folytatódik a felépülés. A fejen és nyakon egy rugalmas szorítópántot kell viselni. Egy hétig nem érheti víz a területet. Két hétig csak mérsékelt mozgás engedélyezett, ezután fokozatosan lehet visszatérni a megszokott életvitelhez.

  Az első héten véraláfutás, duzzanat jelentkezik, ez természetes, fokozatosan felszívódik, és elmúlik, de hűtéssel támogathatjuk a folyamatot. Szolárium, napozás és szauna két hónapig kerülendő. A látható hegek 6 hónap alatt gyógyulnak be teljesen, a belső szövetek két év alatt gyógyulnak meg teljesen. Az eredmény azonnal látszik, de a végleges forma kb. a hatodik hónap végére alakul ki.
mini nyakplasztika

Mini nyakplasztika

Mini nyakplasztika kisebb beavatkozás, nem feltétlenül altatásban, akár helyi érzéstelenítéssel is végezhető, ám csak akkor, ha a bőrfelesleg kicsi, a bőr rugalmas a nyak és állkapocs átmeneténél. Megemeli és kisimítja a kisebb mértékű megereszkedettséget. A felépülés gyorsabb a teljes nyakplasztikánál, és olcsóbb is annál.

Nyakplasztika műtét nélkül

Különböző kozmetikai, bőrgyógyászati kezelések, lézeres, hidratáló terápiák és ezek kombinációi ígérik a bőrfeszesítést. Hatásuk átmeneti, kielégítő lehet a bőröregedés első tüneteinél. Eljön azonban az az állapot, amikor a kialakult bőrtöbbletet csak kimetszéssel lehet eltávolítani.

Mindenki ellenőrizheti, mikor következik ez be: ha ujjunkkal megcsippentve a bőrt, néhány centiméterre ki tudjuk húzni, akkor bizony az a mennyiség már nem fog eltűnni csak kimetszéssel. A sebészeti eljárás egy beavatkozással, jól látható eredménnyel sok évre megoldja a bőrfeszesítés kérdését.

Nyakplasztika  fórum

Természetes, hogy mindenki felkeresi azokat az internetes fórumokat, ahol az adott téma iránt érdeklődők és a műtéten már átesettek kicserélik az információikat. Saját bőrünkre és állapotunkra vonatkozó kérdéseket azonban csak a személyes konzultáció alkalmával kaphatunk az orvostól, hiszen minden eset egyedi. Pontos, testre szabott tudnivalókért kérjen előzetes konzultációt, ahol minden, saját testére vonatkozó tudnivalót megbeszélhet az orvossal. 

A nyakplasztika ára

A nyakplasztika ára 950 000 Ft. Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!