A Mommy Makeover csomag – szülés utáni plasztikai beavatkozások

Tudjon meg mindent a témáról vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

Manapság a szülés utáni kilók és a női testen végbemenő változások, már kevésbé számítanak ijesztőnek, mint korábban, mivel szakorvosi segítséggel az újdonsült anyukák is könnyedén visszanyerhetik a korábbi alakjukat. Vannak, akik remek genetikával rendelkeznek, azokat kevésbé érinti a terhesség és szoptatás miatt fellépő plusz kiló vagy a megereszkedett mell.Azonban nem mindenki mondhatja ilyen szerencsésnek magát és sokakat kellemetlenül érinthetnek a testen végbemenő változások.

Erre kínál megoldást a mommy makeover plasztikai csomag is, ami kifejezetten a terhesség utáni változásokat hivatott átformálni. A beavatkozás kombinált, vagyis egyszerre több területet is érint. Ezek segítenek abban, hogy a kismamát jobb formába hozza. Ebben a cikkben kifejtjük, milyen esztétikai problémák megoldása jöhet szóba, miket tartalmaz a csomag. Továbbá a beavatkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról is szó lesz. 

A beavatkozások, helyreállító műtétek fajtái

A mommy makover három plasztikai területet foglal magába; mellplasztika; has, fenék és végtag plasztikák, illetve az arcplasztika. Az egyén igényeitől és a teste állapotától függ, hogy milyen beavatkozásra, helyreállító műtéti fajtára van szükség. A mommy makeover lényege, hogy több kisebb-nagyobb műtét van kombinálva.

Mellplasztika

Az egyik leggyakoribb választás a mellplasztika. Ilyenkor nem feltétlenül mellnagyobbításról van szó. Mivel a terhesség és szoptatás következtében a mellek megereszkedhetnek, lógóvá válhatnak, a mellfelvarrás remek ellenszernek bizonyul a fenti problémák ellen. Nem feltétlenül méretnövelés a cél ilyenkor, hanem hogy formásabbá, rugalmasabbá tegyék a melleket.

További információkat a itt talál a mellplasztikáról.

Has, comb, karok és fenékplasztika

Népszerű még a has, comb, karok és a fenék feszesítése, mivel ezek a területek is erősen érintettek lehetnek. Először a zsír leszívására kerül sor, és utána következik a bőr felvarrása. Így egyszerre szabadulhat meg a súlyfeleslegtől és bőre feszes lesz és fiatalossá válik. Ha kell, a zsírt a szakorvos sebészi úton távolítja el. A combokon lévő zsírt manapság már lézerrel is el tudják távolítani. Ez a kezelés kíméletes és nem igényel vágást. Ha a bőr nagyon megnyúlik, akkor a felesleges bőrt a sebész eltávolítja és felvarrja. A karokon lévő zsírt szintén egyszerűen, lézeres úton lehet eltávolítani. 

Arcplasztika

Az arc inkább a korral, mintsem a terhességgel változik, ettől függetlenül sokan választják a mommy makeover csomag részeként. Az igaz ugyan, hogy ilyenkor jobban észrevehető a szimmetria. A szülés után ez eltűnik és a bőr itt is megereszkedhet. Ezt botoxos kezeléssel szokták rendbe hozni vagy pedig őssejt terápiával. Ha túl nagy súlyvesztés következett be a terhesség után, akkor a szem körül mély redők alakulhatnak ki. Ekkor bioszálbehúzásos technológiát alkalmazva javítanak az arc megjelenésén.

További információkat a itt talál a mellplasztikáról.

szülés utáni plasztika

Mikor lehet a beavatkozásra jelentkezni?

Gyakori kérdés, hogy a szülés után mennyi idővel kerülhet sor a beavatkozásra. Ökölszabály, hogy a szoptatási periódus leteltével lehet csak bejelentkezni valamelyik klinikára. Éppen ezért, jobb, ha türelmesek vagyunk. A nagyobb műtétekkel érdemes a szoptatás után 6 hónapot várni. Kisebb beavatkozásokra azonban már hamarabb is sor kerülhet.

A szakorvossal történő konzultáció alatt sor kerül egy állapotfelmérésre is. Így ki fog derülni, hogy biztonságos-e a műtét, vagy még esetleg kicsit várni kell. Ilyenkor legfőbb az egészség, és fontos, hogy olyan döntést hozzunk, ami a kisbabának és a kismamának is a legjobb. Továbbá azt is meg kell fontolni, hogy tervezünk-e következő babát. Ha igen, akkor érdemes várni a műtétekkel, és csak később, a második, harmadik szoptatási periódus után jelentkezni az átalakításra.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!