Gyomor bypass műtét

A gyomor bypass műtét a kóros, egészséget károsító elhízás egyik kezelési módszere. Olyan bariátriai műtét, melynek során a gyomor felső részén egy kis gyomorrészt (pouch) alakítanak ki, és ezt közvetlenül összekötik a vékonybéllel. Altatásban laparoszkópos módszerrel, tehát a hasfalon minimális nyílást ejtve végzik, nem jelent nagy vágást, varrást, hosszú lábadozási időt, a beteg két-három nap múlva hazatérhet. Csökken a gyomor űrtartalma, tehát kevesebbet tud enni a beteg, emellett a felszívódás útja is lerövidül, az étel kikerüli a gyomor és a vékonybél jelentős részét. A kettős hatás biztosítja a testsúlycsökkenést.

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy az általunk ajánlott klinikán gyomor bypass műtétet nem hajtanak végre, csak gyomorballon terápiát végeznek.

Tudja meg, hogy Ön is alkalmas-e a fél év alatt akár 25 kg leadására lehetőséget nyújtó gyomorballon terápiára egy személyes konzultáció keretében! 

gyomor bypass

Milyen panaszok esetén jöhet szóba a gyomor bypass műtét?

Ősidőkből származó genetikai örökségünk, a jó hasznosítás és tartalékolás a túlkínálat és kényelem korszakában nem a túlélést segíti, hanem sok esetben kóros állapot kialakulásához vezet. A túlsúly mellett igazoltan magasabb arányban fordul elő cukorbetegség, magas vérnyomás, érszűkület, veseelégtelenség, ízületi betegség, asthma, szívelégtelenség, depresszió, rövidül a várható élettartam. A bariátriai műtét indikációja 

 • a 40-es vagy ennél magasabb BMI, 
 • 35 feletti BMI, ha egyéb társbetegség (cukorbetegség, reflux, mozgásszervi betegség) járul hozzá,
 • 30-35 közötti BMI cukorbetegséggel társulva, amennyiben  gyógyszeres kezeléssel nem sikerül a cukorszint beállítása,
 • többszöri sikertelen testsúlycsökkentő diéta, kezelés (pl: gyomorballon),
 • a következményes betegségek (2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri panaszok ) miatt már nincs idő újabb hosszú, kérdéses kimenetelű diétára.

Milyen következményekkel kell számolni gyomor bypass műtét után?

A műtét utáni első hetekben a beteg „megtanulja” hogyan táplálkozzon az új gyomorral. A műtét utáni napokban csak folyadékot, a következő hetekben pépeset lehet enni, majd kis adagokat, lassan, jól megrágva az ételt. Hamarosan tapasztalja, hogy 

 • nem kíván annyit enni, 
 • ízlése megváltozott, előnyben részesíti az egészségesebb ételeket, mert a kisebb gyomorban kevesebb ghrelin, az éhségérzés kialakulásában szerepet játszó hormon termelődik,
 • bizonyos ételek fogyasztása után előfordulhatnak emésztési panaszok, hasmenés,
 • a nagymértékű fogyás után jelentős bőrfelesleg marad, amit plasztikai műtéttel javasolt eltüntetni,
 • vitamin- és nyomelemhiány alakulhat ki a rövidített felszívódás következtében, amennyiben nem pótoljuk ezeket az orvos utasítása szerint,
 • szükség lehet pszichológus segítségére az új testkép elsajátításához, önazonosság megtalálásához, hasznos lehet a sorstársak klubjellegű támogatása is.

Milyen eredmények várhatók gyomor bypass műtét után?

Elsődleges eredmény a testsúlycsökkenés, melyhez az elhízással járó társbetegségek javulása is kapcsolódik már az első három hónapban.

 • egy éven belül a túlsúly 65-85 százalékát lehet leadni,
 • ekkor már át lehet állni a mozgással egybekötött életformára,
 • korábbi magas vérnyomás jelentős mértékben és gyorsan javul, csökkenthető a gyógyszermennyiség, 
 • a cukorbetegség még jelentős fogyás előtt, hetekkel a műtét után javul, az ilyen operációk ugyanis a bélrendszeren keresztül kedvező hormonális változásokhoz is vezetnek, 
 • mérséklődnek a mozgásszervi és légzési panaszok, az alvási apnoe.

Milyen szövődmények fordulhatnak elő gyomor bypass műtét után?

Minimális kockázata minden sebészeti beavatkozásnak van. Gyomor bypass műtét rövid távú szövődménye minimálisan ritka esetben fordul elő: vérzés, hashártyagyulladás, vérrögképződés, sérv.

Később kialakuló ritka szövődmény lehet a reflux kialakulása, összenövések.

A gyomor bypass műtét ára

A gyomor bypass műtét ára 2 000 000 forint.

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy az általunk ajánlott klinikán gyomor bypass műtétet nem hajtanak végre, csak gyomorballon terápiát végeznek.

Tudja meg, hogy Ön is alkalmas-e a fél év alatt akár 25 kg leadására lehetőséget nyújtó gyomorballon terápiára egy személyes konzultáció keretében! 


Ismerje meg a gyomorballon terápiát egy vezető szakorvostól!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be még ma!


Ismerje meg a gyomorballon terápiát egy vezető szakorvostól!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be még ma!