Mellplasztika – Fajtái, Után, Árak

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A női mellek biológiai funkciójuk mellett esztétikai értékkel is rendelkeznek. Nők ezrei értékelik önmagukat a kebleik mérete és formája alapján. Természetes, hogy a testi adottságok befolyásolják az önértékelést, hiszen ez az, amit elsőnek látnak belőlünk. Ezért nem meglepő, hogy a mellplasztika mára a köztudatban is jelen van, mi több, nem számít már tabu témának és az eljárás is rutin műtétnek számít. A beavatkozások alkalmával már nem csak méretnövelésről lehet szó, hanem formálásról, felvarrásról és akár kicsinyítésről is.

A mellplasztikai korrekciós műtétek során korrigálni lehet a szülés, vagy öregedés következtében kialakuló megereszkedést és rugalmatlanná vált bőrt. Emellett mellkisebbítéssel csökkenteni lehet a hátfájdalmakat és gerincbántalmakat, mellimplantátum behelyezése esetén pedig az aszimmetria is megszüntethető. Hogy minden további kétséget eloszlassunk, cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a mellplasztikai műtétekkel kapcsolatban. Szót ejtünk a műtétek fajtáiról, a hozzájuk kapcsolódó vizsgálatokról, az árakról és a felépülési időszak hosszáról is.

Mellplasztikai műtétek fajtái

A mellplasztikai műtéteknek három fajtája van, amik akár kombinálhatóak is. Az orvostudomány és a technológia fejlődésével a mellplasztikai műtétek segítségével mindenki számára elérhetővé vált, hogy a számára legideálisabb kebleket birtokolja. A mellplasztika három fajtája a mellnagyobbítás, mellfelvarrás és a mellkisebbítés.

Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás alkalmával mellimplantátum kerül beültetésre. A műtét alkalmas szoptatás és fogyás után is esztétikus, rugalmas kebleket varázsolni. A mellimplantátum mérete mindig a páciens és a szakorvos közös megegyezése alapján kerül kiválasztásra. A méreten felül pedig már a protézis anyagát is ki lehet választani. A beavatkozások során minden esetben olyan implantátumot használnak, amit a szervezet képes befogadni, így a kilökődés a valószínűtlen.

Tovább a mellnagyobbítás oldalunkra

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás során visszaállítható a mellek petyhüdtsége és megereszkedése is. A kívánt forma eléréséhez különböző technikák alkalmazására van lehetőség. A műtét előtt a páciens és a szakorvos egyeztetnek az elérni kívánt formáról és ez alapján a szakorvos kijelöli, hogy hol kell megejteni a bemetszést.

Tovább a mellfelvarrás oldalunkra

Mellkisebbítés

Mellkisebbítő műtét során az emlő állományából, mirigy és zsírszöveteket távolít el a szakorvos, ezzel csökkentve annak térfogatát és súlyát. A mellkisebbítő műtét alkalmával a plasztikai sebésznek van lehetősége a mellek megformálására is. A műtét után rövidesen megszűnnek a túlzott kebelméret miatt kialakult fizikai fájdalmak is és a páciens önértékelése is javul.

Tovább a mellkisebbítés oldalunkra

Mellplasztika előtti vizsgálatok

A mellplasztikai műtét előtti vizsgálatok fontosságát bizonyítja, hogy az elmúlt tíz évben a műtét utáni komplikációk száma szinte nullára csökkent. A mellplasztikai műtétet minden esetben egy alapos, több lépésből álló vizsgálat előzi meg.

A vizsgálat célja, hogy felmérjék a páciens egészségügyi állapotát és feltárják az esetleg lappangó egészségügyi problémákat, amik befolyásolhatják a plasztikai műtét kimenetelét. A vizsgálatkor számíthat vérvételre, mammográfiára, ultrahangra és teljes laborvizsgálatra is.

A műtét előtti vizsgálat során fény derül arra, ha Önnek valamilyen vitamin vagy esetleg gyógyszer szedésére van szüksége, hogy szervezete legjobb formáját érje el a műtét időpontjára.

Itt elolvashatja, amit a mellplasztika műtét előtti vizsgálatok témakörben tudni kell.

Mellplasztika után

A mellplasztika műtét utáni időszak kritikus fontosságú a végeredmény szempontjából. A mellplasztikai beavatkozások műtéti eljárások, ami már alapjában nagy stressznek teszi ki a szervezetet. Ha nem szán elég időt a felépülésre, akkor könnyen komplikációk léphetnek fel. Bármelyik eljárást választja, a felépülési idő több hetet vesz igénybe.

Mellplasztika után melltartó

A műtétet követően egy vízálló kötés kerül fel, illetve az első éjszakát mindenképpen megfigyelés alatt kell tölteni. A műtét után, amikor lekerül a kötés, speciális melltartó viselésére van szükség. Ennek hordását nagyjából 4-6 hétig javasolják, attól függően, hogy milyen beavatkozásra került sor.

Mellplasztika utáni lábadozás

A beavatkozást követő napokat érdemes teljesen szabaddá tenni! Fontos ilyenkor a pihenés, a regenerálódás és kerülni kell minden aktív, fizikai tevékenységet, főleg az első pár napban, amikor még friss a seb. A gyors regenerálódást elősegítheti még folyadékfogyasztással és tápanyagban, illetve vitaminban gazdag diétával.

A külső hegek nagyjából fél év alatt gyógyulnak be. A belső hegeknek viszont jóval több időre van szükségük a regenerálódásra, ez a folyamat fél évtől kezdve, akár két évig is eltarthat. A műtétet követően fontos a kontrollvizsgálatokon részt venni, mivel a szakorvosnak ekkor van lehetősége kiszűrni és felismerni, ha esetleg komplikáció van kialakulóban.

Hogy mire számíthat mellplasztika műtét után, a linkre kattintva elolvashatja.

Mellplasztika árak

A mellplasztikai műtétek ára 1 080 000 forinttól érhető el. Sok helyen hirdetik a mellplasztikai műtéteket fix árakkal, viszont a beavatkozás minden páciens esetében más. A pontos árat csak egy személyes konzultáció után lehet megállapítani (gondoljunk csak a a különböző méretű, formájú és alakú mellimplantátumok eltérő áraira). Továbbá gyakran előfordul, hogy a kívánt eredmény eléréséért kombinált beavatkozásra van szükség, ami szintén befolyásolja a végösszeget.

A mellfelvarrás és a mellkisebbítés ára alacsonyabb, mint egy mellimplantátummal történő mellnagyobbítás. A legmagasabb árra pedig akkor számíthat, ha kombinált műtétre kerül sor (mellfelvarrás nagyobbítással)


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!


Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!