Mellplasztika – Fajtái, Után, Árak

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A női mellek biológiai funkciójuk mellett esztétikai értékkel is rendelkeznek. Nők ezrei értékelik önmagukat a kebleik mérete és formája alapján. Természetes, hogy a testi adottságok befolyásolják az önértékelést, hiszen ez az, amit elsőnek látnak belőlünk.

Ezért nem meglepő, hogy a mellplasztika mára a köztudatban is jelen van, mi több, nem számít már tabu témának és az eljárás is rutin műtétnek számít. A beavatkozások alkalmával már nem csak méretnövelésről lehet szó, hanem formálásról, felvarrásról és akár kicsinyítésről is.

A mellplasztikai korrekciós műtétek során korrigálni lehet a szülés, vagy öregedés következtében kialakuló megereszkedést és rugalmatlanná vált bőrt. Emellett mellkisebbítéssel csökkenteni lehet a hátfájdalmakat és gerincbántalmakat, mellimplantátum behelyezése esetén pedig az aszimmetria is megszüntethető.

Hogy minden további kétséget eloszlassunk, cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a mellplasztikai műtétekkel kapcsolatban. Szót ejtünk a műtétek fajtáiról, a hozzájuk kapcsolódó vizsgálatokról, az árakról és a felépülési időszak hosszáról is.

Mellplasztikai műtétek fajtái

A mellplasztikai műtéteknek három fajtája van, amik akár kombinálhatóak is. Az orvostudomány és a technológia fejlődésével a mellplasztikai műtétek segítségével mindenki számára elérhetővé vált, hogy a számára legideálisabb kebleket birtokolja. A mellplasztika három fajtája a mellnagyobbítás, mellfelvarrás és a mellkisebbítés.

Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás alkalmával mellimplantátum kerül beültetésre. A műtét alkalmas szoptatás és fogyás után is esztétikus, rugalmas kebleket varázsolni. A mellimplantátum mérete mindig a páciens és a szakorvos közös megegyezése alapján kerül kiválasztásra. A méreten felül pedig már a protézis anyagát is ki lehet választani. A beavatkozások során minden esetben olyan implantátumot használnak, amit a szervezet képes befogadni, így a kilökődés a valószínűtlen.

Tovább a mellnagyobbítás oldalunkra

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás során visszaállítható a mellek petyhüdtsége és megereszkedése is. A kívánt forma eléréséhez különböző technikák alkalmazására van lehetőség. A műtét előtt a páciens és a szakorvos egyeztetnek az elérni kívánt formáról és ez alapján a szakorvos kijelöli, hogy hol kell megejteni a bemetszést.

Tovább a mellfelvarrás oldalunkra

Mellkisebbítés

Mellkisebbítő műtét során az emlő állományából, mirigy és zsírszöveteket távolít el a szakorvos, ezzel csökkentve annak térfogatát és súlyát. A mellkisebbítő műtét alkalmával a plasztikai sebésznek van lehetősége a mellek megformálására is. A műtét után rövidesen megszűnnek a túlzott kebelméret miatt kialakult fizikai fájdalmak is és a páciens önértékelése is javul.

Tovább a mellkisebbítés oldalunkra

Mellplasztika előtti vizsgálatok

A mellplasztikai műtét előtti vizsgálatok fontosságát bizonyítja, hogy az elmúlt tíz évben a műtét utáni komplikációk száma szinte nullára csökkent. A mellplasztikai műtétet minden esetben egy alapos, több lépésből álló vizsgálat előzi meg.

A vizsgálat célja, hogy felmérjék a páciens egészségügyi állapotát és feltárják az esetleg lappangó egészségügyi problémákat, amik befolyásolhatják a plasztikai műtét kimenetelét. A vizsgálatkor számíthat vérvételre, mammográfiára, ultrahangra és teljes laborvizsgálatra is.

A műtét előtti vizsgálat során fény derül arra, ha Önnek valamilyen vitamin vagy esetleg gyógyszer szedésére van szüksége, hogy szervezete legjobb formáját érje el a műtét időpontjára.

Itt elolvashatja, amit a mellplasztika műtét előtti vizsgálatok témakörben tudni kell.

Mellplasztika után

A mellplasztika műtét utáni időszak kritikus fontosságú a végeredmény szempontjából. A mellplasztikai beavatkozások műtéti eljárások, ami már alapjában nagy stressznek teszi ki a szervezetet. Ha nem szán elég időt a felépülésre, akkor könnyen komplikációk léphetnek fel. Bármelyik eljárást választja, a felépülési idő több hetet vesz igénybe.

Mellplasztika után melltartó

A műtétet követően egy vízálló kötés kerül fel, illetve az első éjszakát mindenképpen megfigyelés alatt kell tölteni. A műtét után, amikor lekerül a kötés, speciális melltartó viselésére van szükség. Ennek hordását nagyjából 4-6 hétig javasolják, attól függően, hogy milyen beavatkozásra került sor.

Mellplasztika utáni lábadozás

A beavatkozást követő napokat érdemes teljesen szabaddá tenni! Fontos ilyenkor a pihenés, a regenerálódás és kerülni kell minden aktív, fizikai tevékenységet, főleg az első pár napban, amikor még friss a seb. A gyors regenerálódást elősegítheti még folyadékfogyasztással és tápanyagban, illetve vitaminban gazdag diétával.

A külső hegek nagyjából fél év alatt gyógyulnak be. A belső hegeknek viszont jóval több időre van szükségük a regenerálódásra, ez a folyamat fél évtől kezdve, akár két évig is eltarthat. A műtétet követően fontos a kontrollvizsgálatokon részt venni, mivel a szakorvosnak ekkor van lehetősége kiszűrni és felismerni, ha esetleg komplikáció van kialakulóban.

Hogy mire számíthat mellplasztika műtét után, a linkre kattintva elolvashatja.

Mellplasztika árak

A mellplasztikai műtétek ára 1.520.000 forinttól érhető el. Pontos árat a személyes konzultáció során tud adni plasztikai sebésze. Ajánlott klinikánkon az alábbi kedvezményes induló árakkal lehet számolni.

Mellműtét típusa
Mellműtét árak

Mellnagyobbítás

1.600.000 Ft

Mellfelvarrás

1.520.000 Ft

Kombinált mellplasztika

2.160.000 Ft

Mellkisebbítés

1.680.000 Ft

Mellimplantátum csere

1.600.000 Ft

Mellrekonstrukció

2.800.000 Ft

Férfi mellizom nagyobbítás

2.160.000 Ft
Gynecomastia
1.120.000 Ft

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!


Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!