Gyomorgyűrű

A gyomorgyűrű egy testsúlycsökkentő eljárás speciális eszköze. Azoknak nyújt megoldást, akik jelentős, az egészséget veszélyeztető súlytöbbletüktől más módszerrel nem tudtak megszabadulni, és a végérvényes gyomorcsonkoló műtétet szeretnék elkerülni. Egy szilikongyűrű behelyezésével a gyomor befogadóképessége jelentősen csökken, ezáltal hamarabb kialakul a teltségérzet, kevesebb kalóriabevitel történik, és ez átlagosan heti 1 kg, tehát egy év alatt jelentős testsúlycsökkenést eredményez. Magyarországon már 1998 óta végeznek gyomorgyűrű-műtéteket.

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy az általunk ajánlott klinikán gyomorgyűrű műtétet nem hajtanak végre, csak gyomorballon terápiát végeznek.

Tudja meg, hogy Ön is alkalmas-e a fél év alatt akár 25 kg leadására lehetőséget nyújtó gyomorballon terápiára egy személyes konzultáció keretében! 

gyomorgyűrű

Mit kell tudni a gyomorgyűrűről?

A gyomorgyűrű egy szövetbarát szilikon gyűrű, amit műtét nélkül, a hasüregen belül a gyomor felső részére, a nyelőcső alá kívülről helyeznek fel. Néhány hét alatt könnyen megszokható a csökkent, 25-30 ml befogadóképesség. A gyűrű feszessége utólag is állítható. Megtanítja a szervezetet a mérsékelt fogyasztásra. Szükség esetén eltávolítható, az emésztőrendszer eredeti anatómiája visszaállítható.

Milyen panaszok esetén jöhet szóba a gyomorgyűrű behelyezése?

A gyomorgyűrű behelyezése bizonyos kritériumok mellett jöhet szóba. Azoknak a 40-es vagy ennél magasabb  BMI-vel rendelkező betegeknek - tehát súlyos fokú elhízás esetén - ajánlott ehhez a segédeszközhöz fordulni, akik 

 • korábbi fogyókúrák, életmódváltó programok során nem tudtak tartósan (öt éve) megszabadulni a túlsúlytól,
 • egészségi állapotuk sürgős változást igényel, (társbetegség alakult ki az elhízás miatt)
 • nem akarnak végérvényes csonkoló műtétet,
 • egészségi állapotuk nem tesz lehetővé más alternatívát, például gyomorballon terápia alkalmazását.

Mit kell tudni a gyomorgyűrű műtétről?

A gyomorgyűrű laparoszkópos technikával behelyezhető, ez az egyik legmodernebb, legkíméletesebb eljárás a testsúlycsökkentő műtétek között. A szervezet számára nem jelent nagy megterhelést a beavatkozás. Az altatásban végzett alacsony kockázatú műtétet követően 1-3 napig kell a kórházban maradni, majd 1-3 hét alatt vissza lehet térni a megszokott életmódhoz, kivéve a bőséges étkezést, melyet a gyűrű által létrehozott kisebb gyomorrész már nem tesz lehetővé.

Milyen következményekkel kell számolni gyomorgyűrű műtét esetében?

Mint minden beavatkozásnak, a gyomorgyűrű műtétnek is lehetnek bizonyos kockázatai. Szövődmények nélkül is szoros orvos-beteg kapcsolatra, szabálykövető magatartásra, önfegyelemre van szükség. A műtét után bizonyos étkezési korlátozásokat be kell tartani, pl.:

 • műtétet követően három napig csak folyadék (de szénsavas nem) fogyasztható, 
 • három hétig csak pépes étel fogyasztható,
 • a negyedik héttől lehet fokozatosan  visszatérni a szilárd ételek fogyasztásához.

Hosszú távon (évek viszonylatában) ritkán előfordulhat nyelőcsőtágulat, reflux, a gyomorgyűrű diszfunkciója és elmozdulása, gyomorfal kilyukadása. Panasz esetén lehetőség van a gyomorgyűrű eltávolítására, újabb gyűrű felhelyezése ebben az esetben ellenjavalt, más bariátriai műtét kockázata magasabb.

Milyen eredmény várható a gyomorgyűrű műtéttől?

A gyomorgyűrű egy kisebb gyomorrészt hoz létre a nyelőcső alatt, ami hamar megtelik a bevitt táplálékkal, ezért jóllakottság érzés jelentkezik. A terápia része a dietetikai tanácsadás, melynek betartását az új állapot megkönnyíti. Ennek következtében jóval kevesebbet fogyasztunk, heti 1 kg zsírleadásra lehet számítani. További hosszú távú eredmények:

 • a testsúly csökkenésével javul az életminőség,
 • az elhízáshoz társult betegségek javulnak,
 • mozgásszervi panaszok megszűnnek,
 • élethossz-kilátások javulnak.

A gyomorgyűrű műtét ára

A gyomorgyűrű műtét ára egyénileg állapítható meg.

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy az általunk ajánlott klinikán gyomorgyűrű műtétet nem hajtanak végre, csak gyomorballon terápiát végeznek.

Tudja meg, hogy Ön is alkalmas-e a fél év alatt akár 25 kg leadására lehetőséget nyújtó gyomorballon terápiára egy személyes konzultáció keretében!


Ismerje meg a gyomorballon terápiát egy vezető szakorvostól!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be még ma!


Ismerje meg a gyomorballon terápiát egy vezető szakorvostól!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be még ma!