Mellnagyobbítás – fajtái, menete, után, árak

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A mellnagyobbítás az emlő térfogatának növelését és alakjának formálását teszi lehetővé. A mai napig is ez az egyik leggyakrabban elvégzett plasztikai sebészeti eljárás a nők körében. A beavatkozás lehetősége ad, hogy szülés és szoptatás után, vagy nagyobb súlyvesztés miatt megereszkedett és megkisebbedett mellek újra esztétikusak legyenek. A mellnagyobbítás a vékony testű hölgyeknek is megoldást nyújt, akik ezután büszkén viselnek majd dekoratív ruhákat is.

Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen lehetőségei vannak Önnek, ha mellnagyobbító műtéten szeretne részt venni és mire kell felkészülni a beavatkozással kapcsolatban. Majd kitérünk rá, hogy a műtét után mit szabad csinálni és mi az, amit kerülni kell. Végül pedig az árakról is ejtünk pár szót, hogy felkészüljön, mivel érdemes kalkulálni.

A mellnagyobbítás fajtái

A mellnagyobbításnak két fajtája létezik. A mellimplantátummal történő mellnagyobbítás és a saját zsírral végzett mellfeltöltés. A mellplasztika műtétek alkalmával elért esztétikai változásokat nagyban befolyásolja a páciens testi adottságai és az, hogy keblei és az immunrendszere milyen állapotban vannak. Mindkét módszer alkalmas a mell aszimmetria megszüntetésére és a keblek tetszőleges formálására.

Mellnagyobbítás implantátummal

A mellimplantátummal végzett mellnagyobbítás alkalmával a páciens különböző méretű protézisek közül választhat. Implantátumos mellnagyobbításkor a páciens nem csak a méretek közül választhat, hanem az implantátum töltőanyagát, felületét, alakját és profilját is megválaszthatja.

A megfelelő protézis kiválasztása minden esetben a plasztikai sebésszel együtt történik. Laikusok számára nagyon nehéz lehet megfejteni és kiválasztani a szervezet számára, és a páciens igényeinek is megfelelő implantátumot.

Bővebben a mellimplantátumokról.

Mellnagyobbítás saját zsírral

A mellnagyobbítás másik fajtája, amikor saját zsírral töltik fel az emlőket. Az eljárás lényege, hogy ebben az esetben a páciens saját zsír és más szövetei, például őssejtek kerülnek beültetésre.

Az eljárás előnye, hogy a műtét során kisebb vágásokat ejtenek, illetve mivel nem protézis kerül be, hanem a test szövetei, ezért rövidebb a felépülési idő. A saját zsírral történő beavatkozás azonban csak abban az esetben hajtható végre, ha a páciens rendelkezik megfelelő zsírszövetekkel a teste más területein.

Bővebb tájékoztatást itt olvashat: mellnagyobbítás a saját zsírral

A mellnagyobbítás menete

A mellnagyobbítás menete függ a beavatkozás fajtájától. Azonban van pár lépés a műtét előtt, ami minden esetben ugyanaz. Először is egy személyes konzultáción kell részt venni, ahol a páciens elmondja, hogy milyen lenne számára az ideális mellkas, majd a plasztikai sebész tájékoztatja a lehetőségekről a pácienst.

A konzultáció után a páciensnek részt kell vennie egy alapos egészségügyi kivizsgáláson, ahol sor kerül teljes laborvizsgálatra, EKG-ra, mellkasröntgenre és mammográfiára, illetve a szakorvos további vizsgálatokat rendelhet el.

Bővebben a mellnagyobbítás előtti vizsgálatokról linkre kattintva olvashat.

Ha a vizsgálatok alkalmával minden rendben van, akkor a következő személyes találkozás alkalmával egyeztetésre kerül a mellnagyobbítás pontos fajtája és a beavatkozás menete. A plasztikai sebész pontos tájékoztatást ad arról, hogy mikor, mi fog történni és milyen előzetes lépéseket kell tenni a műtét előtt.

Legyen szó implantátum beültetésről vagy saját zsírral történő feltöltésről, a műtéti beavatkozás előtt fontos felkészíteni a szervezetet. Érdemes ilyenkor megerősíteni az immunrendszert, felhagyni a káros szokásokkal és fejben is felkészülni az új testre.

A beavatkozás előtt már 6-8 órával nem szabad szilárd tápanyagot fogyasztani, de fontos figyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra. A műtét másfél-két órát vesz igénybe. A beavatkozás minden esetben altatásban történik.

Az altatás után a plasztikai sebész megkezdi a beavatkozást és a megbeszéltek szerint elhelyezi az implantátumot. Zsírleszívással végzett eljárásnál elsőnek a kiválasztott területről óvatosan eltávolítják a szöveteket, amit utána szeparálnak, majd beültetnek a mellkasi területre.

mellnagyobbítás implantátummal

Mellnagyobbítás után

Mellnagyobbítás után 1 éjszakát megfigyelés alatt kell tölteni. A műtét után érdemes otthon maradni és a gyógyulásra koncentrálni. A következő 1 hétben nehézkes lehet a mozgás és a hétköznapi teendők elvégzés is. Az eljárás után egy különleges, kompressziós melltartót kell viselni a következő 4-6 hétben, továbbá kerülni kell a fizikai tevékenységeket és a sportolást.

Az implantátumos beültetésnél a külső hegek gyógyulása nagyjából fél évig tart, míg a belső hegeké akár egy évig is eltarthat. A saját zsírral történő beavatkozásnál a gyógyulási idő rövidebb, mivel a vágások is kisebbek. Mindkét esetben csak nagyjából félévvel a beavatkozás után látható a végleges forma.

Bővebben a mellnagyobbítás utáni gyógyulás menetéről a cikkben olvashat.

Mellnagyobbítás árak

A mellnagyobbítás árak 1.600.000 forinttól érhetők el. A mellnagyobbítás árát befolyásolja a beavatkozás és az implantátum fajtája. Az ár tehát egyénenként változó, pontos árat a személyes konzultáció során ad plasztikai sebésze.

Mellnagyobbítás 1.600.000 Ft kedvezményesen

Mellnagyobbítás mellfelvarrással 2.160.000 Ft kedvezményesen


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!