Mellimplantátum profilok, fajták és márkák

Tudjon meg mindent a mellimplantátumokról vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A mellimplantátumokkal kapcsolatban sok kérdés felmerülhet azokban, akik szeretnék mellplasztika útján megnagyobbítani, formásabbá tenni melleiket. Mivel rengeteg információ található a weben, mi összeszedtük mik a legfontosabb tényezők, amiket figyelembe kell venni mellimplantátum kiválasztásakor.

Milyen mellimplantátum profilok léteznek?

A mellimplantátum profil azt jelenti, hogy mennyire fognak kiemelkedni és elállni a mellkastól. Ez nem teljesen ugyanaz, mint az implantátum mérete, inkább azt fejezi ki, hogy mennyire lesznek a mellek előrefelé kiemelve. A profilok alapján három fajtát különböztetünk meg.

Alacsony profilú mellimplantátum

Az alacsony profilú mellimplantátumok ránézésre szélesebbek. Éppen ezért a természetes hatású mellnagyobbításhoz szokták ajánlani, illetve olyan nőknek, akiknek kicsit szélesebb a mellkasa. Kiemeli a dekoltázst, de nem túlzottan.

Közepes profilú mellimplantátum

A közepes profilú mellimplantátum a legtöbb testalkathoz megfelelő, ezért gyakori választás. Ez már erőteljesebb dekoltázst eredményez, az eredmény továbbra is természetes hatású.

Magas profilú mellimplantátum

A magas profilú implantátumok már elég látványos változást nyújtanak. Megjelenésük nem igazán természetes, ezért csak nagyon kevesek választják ezt a fajtát. 

Milyen mellimplantátum fajták vannak?

A  mellimplantátumokat kétféle alakban készítik. Lehet csepp alakú vagy kerek. Nem lehet megmondani, hogy melyik a jobb. Minden esetben egy vizsgálat szükséges, ahol felmérik az egyén adottságait, és az igényeinek megfelelően kell kiválasztani, hogy melyik a jobb.

Csepp alakú mellimplantátum

A csepp alakú mellimplantátumot más néven anatómiainak is nevezik. Ennek oka, hogy hatása természetesebb. Ezen kívül pedig a csepp alakút leginkább masztektómia után szokták alkalmazni a rekonstrukcióhoz.

Kerek alakú mellimplantátum

A kerek alakú mellimplantátumok nagyon szimmetrikusak, ebből kifolyólag a páciensek többsége ezt választja.  

Milyen méretű mellimplantátumok vannak?

A méret kiválasztása az egyik legfontosabb kérdés a műtét előtt. A méretet a testi adottságokhoz megfelelően kell meghatározni. A profil kiválasztása után érdemes méretet választani, mivel ez a kettő erősen összefügg.

Mellimplantátum mérete köbcentiméterben

A mellimplantátumok méretét köbcentiméterben szokás megadni. A legjobb módszer a próbálgatásra a rizs próba. Helyezzünk száraz rizst egy szövetbe, azt pedig a melltartóba, hogy lássuk a változást. Egy csésze rizs nagyjából egy 230 köbcentiméteres implantátumnak felel meg.

Könnyített mellimplantátum, B-lite

A B-lite implantátum az eddigi első könnyített súlyú mellimplantátuma. Ez a fajta akár 30%-kal is könnyebb lehet, min hagyományos társaik, azonban ugyanolyan feszességet és tartást biztosítanak. Felülete rugalmas, nyomás után hamar visszarendezkedik a formája. A könnyített súlyt az implantátumba helyezett buborékokkal érik el.

Milyen a mellimplantátumok töltőanyaga, bevonata?

 A mellimplantátumok töltőanyaga és bevonata nagyon fontos tényező a választásnál. Korábban a sóoldatos protézisek számítottak csúcsminőségűnek, azonban mára inkább a szilikon géllel töltött implantátumokat preferálják a szakorvosok. Ezekbe az implantátumokba a korábbi sóoldat helyett már úgynevezett kohézív gél kerül, ami burokszakadás esetén sem áramlik szét. A legmodernebb eljárás azonban a poliuretán habbal bevont mellimplantátum, ami az eddigi legtartósabbnak bizonyult. Ezeket egyáltalán nem biztos, hogy cserélni kell, egy egész életet is bírhatnak a gazdájukkal!

Okozhat betegséget a mellimplantátum?

Az alábbi rémhírekkel és téveszmékkel sok helyen találkozhatunk. Most azonban helyre tesszük a dolgokat és tisztázzuk a félreértéseket.

Kiszakadhat a mellimplantátum?

A mai legmodernebb technológiával gyártott mellimplantátumok nem tudnak kiszakadni. Van, ami olyan anyagból készül, amit a NASA fejlesztett ki. Az implantátumok kiszakadása régen még probléma lehetett, ma már kevésbé.

Mik a kilökődés tünetei?

A kilökődést mellimplantátumoknál tokzsugorodásnak is hívjuk. Ez elég ritkán fordul elő, de nem kizárt. Ilyenkor az implantátum köré növő természetes hártya, nem egészségesen fejlődik ki. Ez a mellek megkeményedésével érzékelhető. Súlyos esetben fájdalomérzettel is társul és eldeformálja a melleket. Ha ilyen tapasztal, mindenképp forduljon szakorvosához.

A mellimplantátum rákot okozhat?

Az, hogy a mellimplantátum rákot okoz, egy elég népszerű tévhit. Számos kutatás épült a téma köré, de a mai napig nincs rá bizonyíték, hogy bármiféle rákot okozna az implantátumok beültetése.

Mikor történhet meg a mellimplantátum elmozdulása?

A mellimplantátumok ritka esetben elmozdulhatnak, és leginkább csak a gyógyulási szakaszban. Éppen ezért fontos, hogy kompressziós melltartót hordjunk, háton aludjunk, és ne végezzünk magas fizikai aktivitású munkát a felépülésnél. Így az implantátumoknak lesz idejük elhelyezkedni és felveszik a végleges formájukat. Ha mégis úgy érzi, elmozdult, forduljon sebészéhez, aki a műtétet végezte.

Mikor van szükség mellimplantátum eltávolításra?

 A mellimplantátum eltávolítására nagyon ritkán kerül sor. Ennek oka, hogy a szakorvosok csak is kiváló minőségű protézisekkel dolgoznak. Ha mégis eltávolításra van szüksége, annak hátterében valamilyen, az implantátumtól független, egészségügyi probléma áll.

Mennyi időt vesz igénybe a műtét?

Az implantátumos mellnagyobbító, mellfelvarró műtét időtartama nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. Ez az egyéntől és a műtéti tervezéstől függ. A műtétet altatás mellett végzik. Ezek után egy 24 órás megfigyelési időszak következik, így az első éjszakát mindenképp a klinikán kell tölteni.

Mi a mellimplantátum szavatossági ideje/élettartama

Régen nagyjából 10 évente kellett cserélni őket, azonban a mai, korszerű, kohezív géllel töltött, texturált felületű típusok 20-25 évig bírják. Ha viszont a legkorszerűbbet választjuk, nem lesz szükség cserére!

Létezik örök mellimplantátum

A legmodernebb technológiával gyártott mellimplantátumoknak már nincs szavatossági ideje, örök életre szólnak. A poliuretán hab bevonatú mellimplantátumok, az utóbbi kutatások alapján már bizonyítottan akár egy életet is kibírnak.

A mellimplantátumokat izom alá vagy fölé helyezik be?

A mellimplantátumokat helyezhetik izom fölé, izom alá, vagy a kettő közé. Ezt az páciens adottságaihoz viszonyítva tervezi meg a sebész. 

A dual plane technika

A dual plane technikánál nem kell választani, hogy az implantátum a mellizom alá vagy fölé kerüljön. Ennél az eljárásnál részlegesen kerül csak az izom alá. A legtöbb nő számára ez a legelőnyösebb módszer, mivel természetes hatást nyújt. A módszer hátránya azonban, hogy tovább tart a felépülés. 

Szülés előtt vagy után érdemes az implantátumos mellnagyobbító műtét?

Mellimplantátum behelyezésére lehetőség van mind a szülés előtt, mind pedig utána. A sebész az implantátumokat mindenképp a mellszövet alá helyezi be, elkerülve a tejcsatornákat. Így azok változatlanok maradnak a beültetés után is, így nem kell azon aggódni, hogy szülés előtt vagy után essünk-e át a műtéten.

Érdemes azonban inkább a szülés utánra időzíteni az implantológiai beavatkozást. Ennek oka, hogy a szülés, szoptatás következtében kardinális változáson esnek át a női keblek, és csak a szoptatás után alakul ki a mellek végleges formája.

Mellimplantátum terhesség alatt

A mellimplantátumokkal biztonságban van a terhesség alatt is. Egyáltalán nem befolyásolják a magzati fejlődést. A szülés után a szoptatással sem lesz gond, mivel az implantátumok nem érintik a tejcsatornákat.

Melyek a leggyakoribb mellimplantátum márkák?

  • Mentor (USA)

A mentor a legmagasabb minősítéssel rendelkezik, FDA tanúsítvánnyal. Szakadásra életre szóló garanciát vállalnak. Palettájuk elég széles, szinte minden fajta mellimplantátumot gyártanak.

  • Allergan (USA)

Az Allergan márka több mint 60 országban van jelen és 25 éves tapasztalattal rendelkeznek a mellimplantátumok terén. Szilikonos és sóoldatos fajtákat is kínálnak, valamint sima és bordázott felületűeket is.

  • Silimed (Brazília)

A Silimed egy brazil cég, székhelye Rio de Janeiro, Poliuretán hab felületű, magas kohezitással rendelkező, Biodesign géllel töltött mellimplantátumok készítésére szakosodtak. Ezen kívúl még bordázott, texturált felületű mellimplantátumokat gyártanak.

  • Polytech (Németország)

A Polytech egy német márka, ami nem gyárt sima poliuretán bevonatú mellimplantátumokat, helyette micropoliuretánnal vonják be azokat. Ez csökkenti a kilökődések esélyét, főleg a kapszuláris kontraktúra kialakulását.

Mennyibe kerül egy mellimplantátum?      

Egy mellimplantátumos mellnagyobbítás induló ára 1.600.000 forint. Ez az implantátumok nagyságától, márkájától és típusától, valamint az egyén testi adottságaitól függ. A műtétet akár hitelre, részletre is megvásárolhatja.

Mellimplantátum hitelre - hogyan lehetséges?

Klinikánkon van mód arra, hogy a fizetés hitelre, illetve részletre történjen. Ebből kifolyólag nem kell egy összegben kifizetnie a beavatkozás teljes árát, hanem a fizetés részletekben történik. Pénzügyi partnereink és tanácsadóink szívesen adnak tájékoztatást a hitelfizetés részleteiről.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!