Zsírleszívás – fajtái, területei, gyógyulási idő és ára

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A zsírleszívás a makacsul lerakódott zsírsejtek helyi szintű eltávolítására szolgál. A zsírleszívás a plasztikai sebészet egyik leggyakrabban alkalmazott módszere. A páciensekre jellemző, hogy már hosszú ideje küzdenek, hogy a has környéki, derékon található vagy belső combra lerakódó makacs zsírpárnákat eltüntessék, de azok természetes módon nem akarnak megszűnni. Ilyenkor fordulnak sebészhez és választják a plasztikai műtétet.

A zsírleszívás segítség lehet akkor is, ha már csak 1-2 kilótól szeretne megszabadulni és akkor is, ha testén már kóros mennyiségű zsír rakódott le. Gyakran előfordul olyan, hogy a hatalmas súlyfelesleggel a páciensek nem tudnak elkezdeni mozogni biztonságosan, ezért mielőtt elkezdik természetes módon leadni a kilókat, szükség van zsírleszívásra.

Az, hogy kinek hol alakulnak ki tartós zsírpárnái főleg genetikától és életmódtól függ. A zsírleszívást ma már szinte a test legtöbb helyén lehet alkalmazni, nincs már lehetetlen eset! A cikkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a zsírleszívásról, hogy milyen fajtái vannak, mire számíthat és mennyibe kerül, hogy minden kételyét eloszlassuk!

Zsírleszívás fajtái

A zsírleszívásnak három fajtája van a beavatkozás módszerét tekintve. A módszerek eltérő kanülöket és oldatot használnak, hogy elősegítsék a zsír bontását, csökkentsék a vérzést és érzéstelenítsék az adott területet. Az első a vákuum-vezérelt mechanikus zsírleszívás, a második a vibráció vezérelt zsírleszívás, a harmadik pedig az ultrahangos zsírleszívás.

SAL – Vákuum vezérelt zsírleszívás

A vákuum vezérelt zsírleszívásnál a zsírpárnákat lazítják fel és egy kicsi, vékony kanül tűn keresztül, gépi rezgéssel eltávolítja a zsírszöveteket. Ezt az eljárást alkalmazzák a leggyakrabban, azonban helytelen, kontrollálatlan gépi rezgés egyenetlen bőrfelszínhez vezethet.

PAL – Vibráció vezérelt zsírleszívás

A vibráció vezérelt zsírleszívásnál, az előzővel ellentétben, folyamatos a kontrollált gépi rezgés van. A rezgés fellazítja a zsírszöveteket, így azok eltávolítása még a bőrfelszínhez közel is lehetséges, anélkül, hogy annak egyenetlenné válna a felülete.

UAL – Ultrahangos zsírleszívás

Az ultrahangos zsírleszívás eljárásnál ultrahangos sugarakkal érik el a zsírszövetek fellazulását. A rezgés azonban a test többi részébe is eljuthat, így olyan helyeken is érintheti a szöveteket, ahol nem volt cél a zsírcsökkentés, ráadásul a bevérzés esélye is nagyobb.

Zsírleszívás területei

A zsírleszívást kategorizáljuk terület alapján is. E szerint létezik hasi terület, kar, toka, térd és combtájék is. A hasi területre lerakódó zsírpárnák és az esetleg kialakulót úszógumi sokak életét megnehezíti. A has és a derék alakját nagyban meghatározzák a gének. Gyakori, hogy még szigorú diétával sem akarnak eltűnni a problémás zsírpárnák, mivel genetikailag kódolva van, hogy kinek hova rakódnak le a zsírszövetek.

A kar és főleg az alkar is hasonló terület. Többnyire a hölgyek nagyon érzékenyek rá, ha az alkarjuk megereszkedik és úgynevezett „integető zsírpárna” alakul ki. A toka és az áll alatt felgyülemlő zsírpárnák is hasonlóan kellemetlenek. Főleg, hogy az arcunk az, amit elsőnek meglátnak belőlünk, ezért kifejezetten fontos, hogy esztétikus legyen a viselője számára. Toka kialakulásához nem feltétlenül szükséges a kóros elhízás, a jelenség inkább öröklött.

A térd körül elvégzett zsírleszívás egészen új területnek számít. Csak az elmúlt pár évtizedben vált népszerűvé és kezdték el a hölgyek térd fölé érő szoknyával újra hangsúlyozni testüknek ezt a területét. A combtáji zsírleszívás nagyon népszerű, főleg a nők teste hajlamos a belső combokon, illetve a comb külső, csípőcsont alatti részén tárolni a zsírszöveteket. Sokan küzdenek ez ellen és hosszú órákon keresztül végeznek kardió edzéseket mindhiába.

Zsírleszívás menete

A zsírleszívás menete egy élő konzultációval kezdődik, ahol a plasztikai sebész tájékoztatja a pácienst, hogy milyen lehetőségei vannak. A zsírleszívás, főleg kóros túlsúly esetében, gyakran társul más plasztikai sebészeti beavatkozásokkal is, mint például hasplasztika, amikor a felesleges bőrt is eltávolítják.

Az első konzultáció után páciensnek egy egészségügyi vizsgálaton kell részt vennie. A teljes kivizsgálás alkalmával sor kerül laborvizsgálatra és EKG-re. A vizsgálatok elvégzése minden esetben kötelező, ha a szakorvos úgy ítéli meg, további vizsgálatokat kérhet. Ha a személy egészségügyi állapota megfelelő, akkor kiválasztásra kerül a beavatkozás napja.

A műtét végrehajtható ambulánsan vagy altatásban is, attól függően, hogy melyik területen és milyen mértékű beavatkozásra van szükség. A helyi érzéstelenítés vagy altatás után az operáció nagyjából 1,5-2 órát vesz igénybe. A műtét először egy oldat befecskendezésével kezdődik, amivel meggátolják a vérzést, majd egy apró metszeten keresztül a sebész bevezeti a csöveket. Ezután fellazítja a zsírszöveteket és megkezdi a leszívást.

zsírleszívás után

Zsírleszívás után

A beavatkozás után egy éjszakát megfigyelés alatt kell tölteni. A következő pár hétben pedig egy kompressziós kötést kell hordani, ami segíti a bőr visszahúzódását és gyorsítja a gyógyulási folyamatot. A műtét utáni 2-3 napban mindenképpen ajánlott otthon maradni, mivel a hétköznapi feladatok is nehézséget okozhatnak, de ezután nyugodtan vissza lehet térni a munkába. A fizikai megterhelést pedig nagyjából 1-2 hónapig érdemes nélkülözni, amig a test teljesen nem regenerálódik.

A műtét után egyből látszódik, hogy az adott terület kecsesebb és szálkásabb lett, a véglege eredményre azonban pár hónapot várni kell. Ami a műtéti hegeket illeti. Zsírleszíváskor apró, pár miniméteres bevágásokat ejtenek csak, amiknél sok esetben már felszívódó varratot használnak, így a hegek is gyorsabban begyógyulnak.

A zsírleszívás után főleg méretbeli különbségekre lehet számítani. Egy beavatkozás alkalmával nagyjából két liter zsír leszívására van lehetőség, ezért a súlyvesztés nem lesz jelentős, viszont ruhaméretben annál látványosabb az eredmény. A gyógyulási időszak végére akár két teljes ruhaméretet is változhat a páciens alakja.

Zsírleszívás ára

A zsírleszívás ára 600.000 forinttól érhető el. A zsírleszívás árát befolyásolja, hogy milyen területen és milyen mértékben végzik a beavatkozást. A kis területen végzett beavatkozás, mint például a nyak és a toka esetében alacsonyabb összegre lehet számítani. Míg nagyobb területeknél, mint a has és a comb, nagyobb összegekkel kell kalkulálni.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!