Szemhéjplasztika

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A szemhéjplasztika a szem körüli megereszkedett bőr korrekciós műtéte. Segítségével visszaállítható a fiatalos tekintet, eltüntethetők az alsó táskák, megszüntethető a felső szemhéj lelógása, duzzanata. A bőrtöbblet miatt beszűkült szemrés kitágul, könnyebb lesz a sminkelés. Kis beavatkozással jelentősen és tartósan megfiatalítja az arcot.

A szemhéjplasztika fajtái

A szemhéjplasztika érintheti csak a felső vagy alsó szemhéjat, illetve egyszerre mindkettőt is.

Felső szemhéjplasztika

Felső szemhéjplasztika akkor szükséges, ha a felső szemhéj bőre megnyúlik, megereszkedik, és a szempillákra lóg. Nehezebb a sminkelés, de akár a látást is befolyásolja a lenehezedő szemhéj. A felső szemhéjplasztika során a belső szemzug felől kifelé az áthajlási redőben ejtik a bemetszést, a felesleges bőrszövetet kimetszik, az izmokat is feszesre húzva varrják vissza.

Alsó szemhéjplasztika

Alsó szemhéjplasztikára akkor kerül sor, ha a megereszkedés során a szem alatt keletkeznek bőrlebernyegek vagy zsírral töltött táskák. Ebben az esetben a bemetszés a szempillák alatt történik és a kimetszett rész eltávolítása után itt varrják vissza a bőrt. A zsírral telt táskák eltávolítása a szemüreg felőli oldalról történik. 

Alsó felső szemhéjplasztika

Gyakran az alsó és felső szemhéj egyidejű plasztikájával érhető el az optimális eredmény, ilyenkor ez egy műtét keretében történik.

Lézeres szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika műtétek között a lézeres technikát nem alkalmazzák, mert a szem körüli területen nagyon vékony a bőr, kiszámíthatatlanul zsugorodhat, és ezért itt a lézer több roncsolást végez, mint más területen, tehát biztonságosabb a szike.

alsó szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika menete

A szemhéjplasztika menetéről az előzetes konzultáción kaphatunk tájékoztatást, ez a nulladik lépés, hiszen csak akkor döntünk, miután mindent megkérdeztünk.

  1. Előzetes konzultáció. Az orvos megvizsgálja a bőrét, a megereszkedés mértékét, és elmagyarázza, milyen korrekciót javasol, képen is megmutatja, mi várható a műtéttől.
  2. Előzetes vizsgálatok. A szemhéjplasztika előtt laborvizsgálat szükséges.
  3. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, és egy-másfél óráig tart. Ennél a beavatkozásnál nem felszívódó varratokat alkalmaznak. Helyét ragasztókötéssel fedi le az orvos, és 6 órát az intézményben kell tölteni.
  4. A gyógyulási folyamathoz tartozik, hogy a terület véraláfutásos, duzzadt lesz, ez kb. két hét alatt felszívódik. Hűsítő borogatás, kevés mozgás javasolt, hajolgatással járó mozdulatok mindenképpen kerülendők, és ez idő alatt a sminkelést is kerüljük. Az 5-7. napon történik a varratszedés. 
  5. A harmadik héttől a szokott életmódra visszatérhetünk, ám szolárium, napozás és szauna még két hónapig nem megengedett.

Szemhéjplasztika specialista - ki lehet az?

A szemhéjplasztika specialista nagy gyakorlattal rendelkezik, számos ilyen beavatkozást elvégzett, ám minden páciens más és más, minden esetben egyediek a szövetek. A szemhéjplasztika specialista gyakorlata éppen ebből a rengeteg egyedi megvalósításból ered. Aki tökéletes eredményt akar, csakis ilyen szakembert keres fel.

Szemhéjplasztika fórum

Az internet világában könnyű tájékozódni, gondolnánk. Az azonos érdeklődésűek egy fórumba szerveződve érdeklődhetnek, illetve oszthatják meg tapasztalataikat. Sok információt begyűjthetünk így, azonban azok mások tapasztalatai.

Valamennyien különbözőek vagyunk, nem tudhatjuk, saját szervezetünk hogyan viselkedik majd. Csak a személyes orvosi konzultáció ad saját esetünkben érvényes választ egyedi problémánkra. Keresse fel az előzetes konzultációt, hogy az orvostól kapjon hiteles és személyre szabott információt. 

A szemhéjplasztika árak

Alsó szemhéjplasztika árak 500 000 Ft-tól indulnak.

Felső szemhéjplasztika árak 450 000 Ft-tól indulnak.

Teljes (alsó és felső együtt) szemhéjplasztika árak 750 000 Ft-tól indulnak.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!