A gynecomastia menete, műtét után, gyógyulási idő és árak

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A férfiak esetében is esztétikailag kiemelkedő pozícióban van a mellkas. A férfias, szép mellkas sokak számára nem születési adottság és komoly testedzés mellett is elérhetetlennek tűnik. A férfi emlők megnagyobbodása mögött több ok is meghúzódhat. Legtöbb esetben hormonzavar vagy genetikai tényezők miatt alakul ki a nőies mellkas. Főleg a pubertáskorban jelentkezik, de később, hormontartalmú gyógyszerek, például antidepresszánsok hatására is kialakulhat. A probléma megszüntetésén pedig csak a gynecomastia műtét tud segíteni.

A férfi mellek esetében elsőnek meg kell állapítani, hogy zsírmellről vagy valódi mirigyállományról van szó. Az utóbbi, a gynecomastia súlyosabb probléma és komplexebb beavatkozást igényel. Az előbbi, zsírmellek legtöbb estben zsírleszívással eltávolíthatóak. Cikkünkben a gynecomasticaval foglalkozunk, mivel sokan nem is tudnak róla, hogy létezik ilyen betegség és erre specializálódott eljárás. Ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, úgy mint a műtét menete, a műtét utáni teendők és a gyógyulási folyamat, illetve, hogy milyen árakkal kell kalkulálni egy ilyen beavatkozásnál.

A gynecomastia műtét segít visszanyerni a férfiaknak az önbizalmukat, megszűnnek a komplexusaik és a műtét után már természetes módon, diétával és testedzéssel is formában tudják tartani a mellkasukat.

Gynecomastia menete

A gynecomastia menete két részre bontható. A beavatkozás előtti, úgynevezett előkészítő fázis és maga a beavatkozás fázisa. A műtét előtt minden esetben egy teljes körű egészségügyi kivizsgáláson kell részt vennie a páciensnek, hogy fény derüljön rá, ha egészségügyi problémája, vagy a beavatkozást befolyásoló, esetleg akadályozó betegség van jelen a szervezetében. A vizsgálatok között sor kerül egy teljes laborvizsgálatra, EKG-ra, mellkasi ultrahangra, illetve a plasztikai sebész javaslatot tehet más kivizsgálásokra is, ha szükségesnek látja.

Az eredmények alapján szükség lehet a beavatkozás előtti időszakban diétát váltani, vitamint fogyasztani és felhagyni a káros szokásokkal, mint a dohányzás vagy a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás. A beavatkozás előtt fontos megerősíteni az immunrendszert és megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani. A műtét előtti 6-8 órában pedig már nem szabad szilárd tápanyagot fogyasztani.

A beavatkozás menete

Az előkészítés után megkezdődik a beavatkozás. A gynecomastiának négy fázisa van, attól függően, hogy a mirigyszövetek hol és milyen pozícióban nőttek meg. Ennek alapján kerül meghatározásra a beavatkozás technikája is. A műtét minden esetben altatásban történik és nagyjából 1-2 órát vesz igénybe. A műtét során a plasztikai sebész eltávolítja a szükséges zsír és mirigyállományt, majd a megereszkedett, felesleges bőrt is. Ezután szükség lehet még a mellkas más részein is zsírleszívásra a tökéletes, férfias eredmény érdekében. A műtét során a plasztikai sebész a megfelelő technika alkalmazásával, a lehető legkisebb bemetszésekkel valósítja meg az operációt. Majd nagy odafigyeléssel végzi el a kontúrformálást.

férfi mellplasztika

Gynecomastia műtét után

A gynecomastica után szükséges pár előírást betartani. Először is, a műtétet követő éjszakát megfigyelés alatt kell tölteni. Ezután 8 hétig egy speciális szorító mellényt kell viselni, ami segít a bőrnek és a szöveteknek összehúzódni és stabilizálódni az új pozíciójukban. A műtétet követő időszakban időt kell szánni a pihenésre. Az első hét után eltávolítják a varratokat, amennyiben nem felszívódó varratokat használtak, majd pedig vissza lehet térni a munkavégzéshez. A következő 4-6 hétben továbbra is kerülni kell a nehéz fizikai munkát és a sportot. Ezután pedig fél évig, amíg tart a külső hegek gyógyulás, ajánlott kerülni a napozást, úszást és szauna használatot is. A külső hegek nagyjából 6 hónap alatt, a belső hegek pedig 1 év alatt gyógyulnak meg. A változás már 8 héttel a műtét után is látható, amikor lekerül a szorító mellény, azonban a végleges eredményre nagyjából fél évet kell várni.

Ha a műtét csak részben volt sikeres, és a mellkasból kiemelkedő mellek ugyan eltűntek, de a bőr lóg, esetleg aszimmetrikus, vagy egyenetlen a felülete, akkor szükség lehet még egy beavatkozásra. A második beavatkozás legtöbbször mellfelvarrás, esetleg további zsírleszívás, ami már apró bemetszésekkel is kivitelezhető.

A beavatkozás után a komplikációk megelőzése érdekében a plasztikai sebész antibiotikum és fájdalomcsillapítók szedését írja elő. A pihenés és a kímélő életmód mellett fontos részt venni a kontrollvizsgálatokon is. Ilyenkor a szakorvos könnyen meg tudja állapítani, ha komplikáció lépett fel. Kezdetben hetente, majd pedig havonta kell részt venni a kontrollvizsgálatokon, de ha erős fájdalmat, vagy más panaszt észlel, mielőbb keresse fel a szakorvosát!

Merülhet fel komplikáció?

A gynecomastia műtét ugyan nem annyira van jelen a köztudatban, mégis rutin műtétnek számít. A komplikációk főleg műtéti eredetűek, úgy mint a sebfertőződés és a hegesedés. Az első héten természetes a fájdalom és a vörös, esetleg véraláfutásos duzzanat. Ezek azonban elmúlnak még a speciális kötő hordási időszakában. Ajánlott ilyenkor sebgyógyító és bőrápoló krémekkel kezelni a mellkast a szebb eredmények érdekében. Hosszútávú komplikációként léphet fel a mellek és a mellbimbó érzékenysége vagy éppen ellenkezőleg, az érzéketlenné válása.

Gynecomastia műtét árak

A gynecomastia ára 1.120.000 forinttól érhető el kedvezményesen. Az árat növelheti, ha a műtét után további mellfelvarrásra vagy egyéb kezelésre van szükség. Pontos árat a személyes konzultáció során ad plasztikai sebésze


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!