Lézeres hüvelyszűkítés

Tudjon meg mindent a kezelésről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A lézeres hüvelyszűkítés egy nőgyógyászati intim lézeres kezelés, melynek hatására a hüvelyfal kollagénrostjai regenerálódnak, ezáltal a kitágult hüvely szűkül és visszaáll a hüvely megfelelő működése és szerkezete. A lézeres kezelések nagyon hatékony megoldást kínálnak a tág hüvely problémájára.

lézeres hüvelyszűkítés

Kinek ajánlott a lézeres hüvelyszűkítés? 

A lézeres hüvelyszűkítés azoknak a nőknek ajánlott, akik a hüvelyük jelenlegi állapota miatt lelki és fizikai problémákkal kell, hogy szembenézzenek. A szexuális együttlétek a túl tág hüvely esetén kevésbé lehetnek kielégítőek és élvezetesek. A partnerünk és mi magunk is rosszul érezhetjük magunkat az aktus közben emiatt a probléma miatt. A szexuális élet minőségének romlása pedig akár komoly párkapcsolati problémákhoz is vezethet.

Azonban a tág hüvely nemcsak a szexuális életben okozhat kellemetlenségeket. A páciens gátlásos lehet, önértékelésében és önbizalmában pedig szintén problémát okozhat ez az állapot, sőt, a nőiességét sem tudja így teljes egészében megélni. A szorongás mellett akár komolyabb egészségügyi problémák is jelentkezhetnek.

Miért előnyös a lézeres hüvelyszűkítés? 

A hüvely szűkítésére számos módszer áll rendelkezésre, például különböző krémek és egyéb műtétek, de egyik sem olyan hatásos, mint a lézeres hüvelyszűkítő eljárás.

A hüvelyfal sorvadása ellen legeredményesebben a lézeres hüvelyszűkítés lép fel. Ha mindenképpen meg szeretne szabadulni a hüvelytágulástól, válassza az intim lézeres kezelést!

Mi idézheti elő a hüvely tágulását? 

A hüvely kitágulásának több oka is lehet: 

  • szülés 
  • a kor előrehaladta
  • hüvelyi relaxációs szindróma
  • menopauza, azaz a változó kor 
  • korábbi beavatkozások, műtétek hatása

Leggyakrabban a szülés és az idősödés vezet a hüvelyfal sorvadásához. Még súlyosabban jelentkezhetnek a tünetek, ha valaki több gyermeket is szült. Az idősödés azért kiváltó ok, mert az évek előrehaladtával csökken az ösztrogén, azaz a női nemi hormon szintje a szervezetben.

Ez a hormon a méhlepényben és a petefészekben termelődik, és a másodlagos nemi jellegekért felelős. Az ösztrogénszint mellett a kollagénszint is csökken. Ha a szervezet kollagéntermelése nem optimális mértékű, a bőr és a szövetek lazává, rugalmatlanná válhatnak, és ez a rugalmatlanság vezethet a tág hüvely problémájához.

Melyek a kitágult hüvely tünetei?

A kitágult hüvely tünetei közé tartozik, hogy a hüvely izomzata laza lesz, és a terület elveszíti feszességét, ezáltal a hüvelyfal túl tággá és gyengévé válik.

Tünetek lehetnek még:

  • ha fürdünk vagy strandolunk, még a vízben eltöltött idő után is azt tapasztaljuk, hogy a hüvelyből víz távozik
  • szexuális együttlétek közben a hüvelyből levegő távozik
  • gyakran tapasztalunk hüvelyi fertőzést

Miért fontos mihamarabb orvoshoz fordulni?

A tág hüvely sajnos jó táptalajt biztosít a különböző fertőzések kialakulásának, emellett pedig ha hosszú távon nincs kezelve a probléma, akkor sokkal súlyosabb szövődmények is felléphetnek.

Ilyen a méhsüllyedés, illetve az inkontinencia, amely a vizelettartással kapcsolatos problémákat jelent, tehát akaratlan vizeletürítést. Ezen kívül még hólyagsérv is kialakulhat. Ezek elkerülése érdekében érdemes minél hamarabb felkeresni egy szakorvost. 

A lézeres hüvelyszűkítés menete

A lézeres hüvelyszűkítés előtt a páciensnek részt kell vennie személyes konzultáción a szakorvossal. A konzultáció során a nőgyógyász és a páciens megbeszélik, mi a panasz,  mi okból érkezett a páciens, milyen eljárásra lesz szükség, és, hogy mire lehet számítani a beavatkozás során.

Az orvos elmondja, milyen lehetséges mellékhatásokra és milyen várható eredményekre kell felkészülni, illetve, hogy mit kell tenni a beavatkozást követően.  A javallt rákszűrés mellett egyéb speciális előkészületeket nem igényel ez a kezelés. Lelki egészségünkre is érdemes a felkészülés során figyelmet fordítani.

A kezelés lépésről lépésre

A lézeres hüvelyszűkítéses beavatkozás során nincs szükség érzéstelenítésre és altatásra sem. A kezelés nem jár együtt semmiféle bemetszéssel vagy vágással, ezáltal nem fogunk tapasztalni semmilyen fájdalmat és vérzést sem. A korszerű lézerberendezés mindig csak egy adott ponton éri a bőrfelületet.

Be lehet állítani, milyen mélyen hasson, és milyen hőfokon működjön a lézer. A lézersugarak a hüvely falában megtalálható kollagénrostokra vannak hatással, ugyanis ha ezek helyreállnak, és újra optimális mértékben történik a kollagéntermelés ezen a területen, akkor visszaáll a bőr és az itt található szövetek feszessége és rugalmassága, így újra friss, fiatalos és elasztikus lesz, ami megszünteti a tágasság problémáját.

A lézeres hüvelyszűkítés után

A beavatkozást követően egy bő hétig érdemes tartózkodni attól, hogy szexuális életet éljünk, illetve, hogy hosszú ideig üljünk vízben. Nem szükséges viszont bent maradni a klinikán, hanem haza lehet menni a beavatkozást követően, és folytathatóak a szokásos napi tevékenységeink is.

A lézeres hüvelyszűkítés vélemények

A kezeltek 97%-a szerint javult az életminősége és az orgazmuskészsége a lézeres hüvelyszűkítést követően. A hatások nem érezhetőek azonnal, de hamar jelentkeznek, és évekig tartanak.

A lézeres hüvelyszűkítés után a páciensek újra felszabadultak és elégedettek, szorongásuk enyhülhet, mert:

  • a hüvely fala vastagabbá válik,
  • ismét rugalmas lesz, a szövetek szinte megfiatalodnak.

A lézeres hüvelyszűkítés ára

A lézeres hüvelyszűkítés ára már alkalmankénti 150.000 forinttól elérhető.

egy alkalom

150.000 Ft

két alkalom

300.000 Ft

öt alkalom

500.000 Ft

Intim lézeres kezelés konzultáció

29.000 Ft

A legtöbb nőnek nehézséget okoz, hogy másokkal is beszéljen a hüvelytágulásról és az azzal kapcsolatos mindennapos problémáiról, de ezeken a gátlásokon felül kell kerekedni, hiszen ez egy veszélyes egészségügyi probléma is lehet, nem csak egy kellemetlen érzés. Merjünk segítséget kérni!

Szakszerű tanácsokért kérjen egyéni konzultációt!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!