Mellfelvarrás – menete, típusai, után, árak

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A mellfelvarrás a mellplasztikai műtétekhez tartozik. A beavatkozással korrigálni lehet a megereszkedett, lógó és aszimmetrikus melleket, és újra feszes és dekoratív keblekre tehet szert vele! A mellfelvarrással kapcsolatban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. Részletesen kitérünk rá, hogy mi a műtét menete, mire kell készülni a műtét után és arra is kitérünk, hogy milyen árakkal kell kalkulálni, ha mellfelvarrás mellett dönt.

Mellfelvarrás menete

A mellfelvarrás menete két részből áll. Az előkészítő, műtét előtti teendőkből, és magából a mellfelvarrásból.

A beavatkozás előtt, első lépésként minden esetben egy személyes mellplasztika konzultáción kell részt venni. Ekkor a páciens elmondja, hogy milyen eredményeket szeretne elérni, a plasztikai sebész pedig tájékoztatja a pácienst a lehetőségeiről és a további lépésekről.

A beavatkozás előtt minden esetben egy több vizsgálatból álló egészségügyi állapotfelmérésen kell részt vennie a páciensnek. A vizsgálat egy teljes laborvizsgálatból, EKG-ból, mammográfiából és mellkasi ultrahangból áll. Ezen felül a plasztikai sebész elrendelhet más vizsgálatokat is, főleg 40 éves kor feletti pácienseknél.

A vizsgálatokkal ki lehet szűrni azokat a tényezőket, amelyek ronthatják a beavatkozás utáni felépülést és az eredményeket. Az eredmények alapján a plasztikai sebész javaslatot tehet bizonyos vitaminok, főleg C-vitamin és cink fogyasztására. Továbbá, ha lappangó betegségre derül fény, annak kezelésére is sort kell keríteni a beavatkozás előtt. Amennyiben többet szeretne megtudni a műtét előtti vizsgálatokról, kattintson a linkre.

Ha a páciens egészségügyi állapota kifogástalan és a műtétre alkalmas, akkor a sebésszel közösen kijelölik a beavatkozás napját. A műtét előtti 6-8 órában már nem szabad szilárd tápanyagot fogyasztani, viszont a megfelelő folyadékfogyasztásra kifejezetten figyelni kell. A műtét minden esetben altatásban történik és nagyjából 2-3 órát vesz igénybe.

A beavatkozás közben a felesleges bőr eltávolításra kerül, majd az emlőállományt visszahelyezik az eredeti pozíciójába. Végül pedig a bőr megfeszítésével rögzítik azt az új pozíciójában. A beavatkozás során minden esetben belső, kívülről nem látható varratot használnak a szakorvosok, így csökkentve a gyógyulási időt és a látható sebeket. A beavatkozás végén pedig speciális tapaszokkal és kötéssel biztosítják, hogy az első napoknak az keblek a helyén maradjanak.

Mellfelvarrás típusai

Mellfelvarrásnál három típust különböztetünk meg a beavatkozás módja alapján. Azt, hogy melyik beavatkozási módszerre van szükség nagyban befolyásolja, hogy a mellek milyen mértékben ereszkedtek meg. Ezt főleg a mellbimbó elhelyezkedéséből lehet megállapítani.

  1. Enyhe megereszkedésről akkor beszélünk, amikor a mellbimbó még az elhajlási redő felett helyezkedik el, de a mirigyállomány alsó részében. Ilyenkor elegendő csak a mellbimbó körül bemetszést ejteni.
  2. Ha a mellbimbó pár centivel már az elhajlási redő alatt található, akkor a mellbimbó körüli bemetszéshez szükséges lehet még egy vertikális vágást is ejteni.
  3. Ha a bimbó az áthajlási redő alatt és a mirigyállomány alsó kontúrján túl helyezkedik el, akkor a vertikális bemetszés mellé, egy fordított T alakú is társul.
mellfelvarrás

Mellfelvarrás után

Mellfelvarrás után a páciensnek egy éjszakát megfigyelés alatt kell tölteni, illetve a következő pár hétben kímélő életmódot kell folytatnia. Az első nap után eltávolítják a kötéseket, illetve, ha csövet vezettek be, akkor azt is, és ezután már csak egy speciális melltartót kell hordani. Ebben az időszakban még kerülni kell a zuhanyozást. A beavatkozás után nagyjából 1 héttel sor kerül az első kontrollra, ami után a speciális melltartó lecserélhető egy sportmelltartóra. Ennek a viselése nagyjából 4-6 hétig ajánlott. Amennyiben nem felszívódó varratokat használtak, akkor a második héten sor kerül a varratszedésre is.

Az első napokban kifejezetten fontos a pihenés és kerülni kell minden nehéz, fizikai megterhelést. Ilyenkor ajánlott fájdalomcsillapítót és antibiotikumot is szedni, amit a szakorvos ír fel. A könnyed sétához és a munkavégzéshez nagyjából 1 hét után vissza lehet térni, de a sportolást még jó pár hétig hanyagolni kell. A mellek csak nagyjából fél évvel a beavatkozás után érik a végleges formájukat. A műtét utáni teendőkről és vizsgálatokról a cikkben tudhat meg mindent.

A mellfelvarrás kockázatai

Mellfelvarrás után van néhány lehetséges komplikáció, amiknek kialakulása odafigyeléssel és a szakorvosi tanácsok betartásával elkerülhető, azonban mégis fontos ismerni ezeket. Mivel a mellfelvarrás egy műtéti beavatkozás, ezért a sebgyógyulási időszakban fokozottan figyelni kell, hogy ne alakuljon ki fertőzés. Az első napokban a fájdalom természetes, azonban, ha a fájdalom hosszú ideig megmarad, akkor érdemes mielőbb felkeresni a kezelőorvost.

A műtét után gyakori, hogy véraláfutások vagy vérömlenyek alakulnak ki, ezek szintén természetes tünetekhez sorolhatóak és nagyjából 1-2 hét alatt felszívódnak. Azonban, ha vérzés vagy gennyes váladékozás jelentkezik, akkor előfordulhat, hogy komplikáció lépett fel.

Mellfelvarrás következtében változhat a mellbimbó érzékenysége is. Előfordulhat, hogy sokkal érzékenyebbé, esetleg túlérzékennyé válik, de az ellenkezője is, hogy teljesen érzéketlenné válik. A mellfelvarrás alap esetben nem érinti a tejutakat, de előfordulhat, hogy szoptatási nehézségek lépnek fel. Bármilyen tünetet tapasztal, érdemes minél előbb felkeresni a kezelőorvosát, aki tájékoztatni fogja a kezelés következő lépéseiről.

A hegesedés megelőzés érdekében, és a beavatkozás nyomainak csökkentésére érdemes sebgyógyító kenőcsöt alkalmazni. Ezen felül pedig kerülni a napozást és a strandolást.

Mellfelvarrás árak

A mellfelvarrás árak 1.520.000 forinttól indulnak kedvezményesen. Pontos árat a személyes konzultáció keretében fog adni plasztikai sebésze.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!