Tokaplasztika

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A tokaplasztika korrekciós beavatkozás, az áll alatti területen szünteti meg a zsírfelhalmozódást és/vagy a bőr megnyúlását abban az esetben, amikor az zavaró mértékű és egyéb non-invazív kezelések már nem hoznak kielégítő eredményt. A beavatkozás hosszú távra megoldja a problémát.

A tokaplasztika fajtái

A tokaplasztika két problémára ad megoldást, ennek megfelelően egyik és/vagy mindkét beavatkozást alkalmazzák.

  1. Zsírleszívás. Fiatalabb korban, amikor még rugalmas az áll alatti bőr, elegendő lehet a zsírszövet eltávolítása.
  2. Tokaplasztika. Amikor a nyak bőre középen az áll alatti területen megereszkedett, a bőrfelesleget ki kell vágni. 
  3. A beavatkozások kombináltan is végezhetők, amennyiben a panaszok azt teszik szükségessé.

Kinek ajánlott a tokaplasztika?

Az arc kontúrjában hangsúlyos szerepe van az állnak, az alatta levő esztétikai probléma sokat ront a megjelenésen, és idősebbnek láttat a valóságnál.

A tokaplasztika segít

  • a 45 év felettieknek, ha a bőr rugalmasságának elvesztése toka kialakulásával jár, de a nyakplasztika még nem szükséges
  • fiataloknak, ha adottság vagy súlytöbblet miatt kerek, zsíros toka keretezi az arc alsó részét,
  • férfiaknak és nőknek egyaránt.
toka zsírleszívás

A tokaplasztika menete

A tokaplasztika menete az első konzultációtól függ. Ekkor megvizsgálja az orvos a kérdéses területet, meghallgatja a panaszokat és igényeket, és a pácienssel egyeztetve, eldöntik, mi lesz a legjobb megoldás.

Toka zsírleszívás

Zsírleszívás érzéstelenítés és vérzéscsillapítás mellett történik kis bemetszésen keresztül. Vákuummal, vékony csövön keresztül mozgatással fellazítják és eltávolítják a zsírtöbbletet.

Tokaplasztika

Tokaplasztika altatásban történik, előtte teljes kivizsgálás (labor, röntgen, EKG) szükséges. A műtétre éhgyomorral kell érkezni. A bemetszést az áll alatt középen ejtik meg, az orvos kivágja a bőrfelesleget, felszívódó varrattal összezárja a szétvált nyakizmokat. Egy éjszakát kell a kórházban tölteni. A sebet egy hétig nem érheti víz, két hétig csak mérsékelt mozgás megengedett. 

Tokaplasztika utáni felépülés

A tokaplasztika minden formája után néhány hétig speciális rugalmas fejpánt viselése szükséges a terület rögzítésére. Véraláfutás, duzzadás az első két hétben a gyógyulás része, ez fokozatosan felszívódik. Ezidő alatt az állkapocs kímélése érdekében pépes ételeket fogyasszunk, és kerüljük a bebújós ruhákat

A külső hegek hat hónap alatt gyógyulnak szinte láthatatlanra, a belsők gyógyulása két évbe is telhet. Az eredmény azonnal látható, de a végleges új forma csak hat hónap múlva alakul ki. Szolárium, napozás, szauna két hónapig tilos A jó eredmény megőrzéséért, a sportolás újrakezdésekor erőteljesebb mozgáshoz használjuk továbbra is a rugalmas fejpántot.

Tokaplasztika fórum

 A tokaplasztika fórumon a beavatkozás iránt érdeklődők és az azon már átesettek cserélhetnek információt. Ám minden eset egyedi, nem tudhatjuk, ezek az ismeretek mennyire hasznosak saját magunkra vonatkozóan. Különösen igaz ez a tokaplasztika esetében.

Egy előzetes orvosi konzultáción az orvos megvizsgálja a problémás területet, és pontosan felvázolja a nekünk megfelelő megoldást. Csak személyre szabott tájékoztatás alapján kaphatunk a döntéshez szükséges tényleges ismereteket.

Tokaplasztika vélemények

Azok, akik személyes konzultáció alapján döntöttek valamely orvos által is javasolt tokaplasztika megoldás mellett, döntő többségben elégedettek voltak az eredménnyel. Nemcsak idősek kérték a tokaplasztikát megereszkedett bőrük miatt, fiatalabb korban  a zsírszövettel töltött toka okoz esztétikai problémát. Az orvos minden esetben azt a megoldást ajánlja, ami a páciens életkorában a legjobb eredményt nyújtja.

Tokaplasztika árak

Tokaplasztika ára 1.008.000 Ft kedvezményesen.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!