Hüvelyszárazság kezelése lézerrel

Tudjon meg mindent a kezelésről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A hüvelyszárazság lézeres kezelése egy innovatív a nőgyógyászati eljárás, ami a hüvely szárazságára jelent hatékony megoldást. Az intim lézeres kezelés nagy előnye, hogy hormon és fájdalommentes, valamint nem csak nagyon eredményes, hanem biztonságos is.

hüvelyszárazság kezelése lézerrel

A hüvelyszárazság okai

A hüvelyszárazság okai az alábbi pontokban foglalhatók össze:

 • A menopauza, azaz a változókor jelentkezése és az életkor előrehaladta is előidézheti, mivel az évek elteltével egyre inkább lecsökken az ösztrogén szintje a nők szervezetében, ami miatt a hüvelyhám vékonyabbá válik és kevesebb váladék termelődik a területen.
  Az ösztrogén egy női nemi hormon, amely elsősorban a méhlepény és a petefészek területén termelődik. Tüszőhormonnak is nevezik, mert a petefészek tüszői is termelik. A fő feladata a másodlagos nemi jellegek kialakítása, például a menstruáció szabályozása és a mellek növekedése, de az ösztrogén szintjének alacsonysága vagy az ösztrogén hiánya miatt is érezhetjük száraznak a hüvelyt.
 • Atrófiás vaginitis, azaz atrófiás hüvelygyulladás is okozhatja a hüvelyszárazságot. Ilyenkor a hüvelyi terület szövetei elvékonyodnak vagy összezsugorodnak, és az a sorvadás eredményezi azt, hogy kevesebb váladék termelődik. Ez a probléma szintén orvosolható a lézeres kezeléssel. 

A hüvelyszárazság tünetei

A hüvelyszárazság a következő tünetekkel jár együtt: 

 • nem termelődik elég váladék 
 • nincs elég nedvesség a területen 
 • szárazságérzet
 • fájdalomérzet szexuális aktus közben
 • viszketés
 • égő érzéssel és irritáció

A hüvelyszárazság kezelése lézerrel

A lézeres hüvelyszárazság kezelés előtt személyes konzultáción vesz részt a páciens a nőgyógyász-szakorvossal. A klinikán folytatott konzultáció során megbeszélik a panaszokat, a kezelés menetét, és a várható eredményekről és az esetlegesen fellépő komplikációkról is beszámol a szakorvos.

A páciens felteheti kérdéseit, megismerkedhet a lézeres kezelések jellemzőivel, és képbe kerül azzal kapcsolatban, hogy mire számíthat, és mit kell tennie a kezelés után. Emellett az orvosok egy rákszűrés elvégzését ajánlják, másfajta vizsgálatokat nem kell végrehajtani. Érdemes a lelki felkészülésre is odafigyelni. 

A kezelés lépései

Amikor a hüvelyszárazságot lézerrel kezelik, egy modern lézerberendezést használnak a hüvelyben. Ez nem jelent bevágásokat és vérzést sem, és mivel a lézer nem nagy felületen éri a testünket, hanem csak egy-egy adott pontban, ezért teljesen fájdalommentes is, ezért pedig nem szükséges sem az altatás, sem az érzéstelenítés alkalmazása.

A lézer a hüvelyben megemeli a hőmérsékletet, de ez csak enyhe hőérzettel jár, fájdalommal nem. A sugarak nem hatolnak be mélyen a bőrbe, hanem csak a felszínt érik, és itt fejtik ki hatásukat, tehát a lézeres kezelések egyáltalán nem veszélyesek és invazívak.

A megemelkedett hőmérséklet a szövetekben olyan folyamatokat idéz elő, amelyek jótékony hatással vannak a hüvelyre, és csökkentik a viszketés és az irritáció jeleit. A beavatkozás időtartama körülbelül 20-30 perc.

A kezelés után

Az lézeres hüvelyszárazság kezelést követően érdemes néhány napig elkerülni a szexuális életet. Ezt leszámítva nem igényel a regeneráció nagy odafigyelést. Nem szükséges a kezelés utáni éjszakát a klinikán tölteni, hanem haza lehet menni, és vissza lehet térni a mindennapi rutinunkhoz. A kezelés több alkalommal ismételhető a páciens igényei szerint. 

A lézeres hüvelyszárazság kezelés vélemények

A vélemények szerint miután a hüvelyszárazságot lézerrel kezelték, a hüvelyszárazság jelentősen csökkent, vagy teljesen el is múlt.

A jótékony hatások azonnal érezhetőek:

 • A felhám a hüvelyi területen vastagabbá válik, illetve
 • a nyálkahártyában található kötőszövetek ereinek vértermelése is újra optimális lesz.
 • A hüvely természetes nedvességtartalma helyreáll, és
 • megszűnnek a fájdalmas szexuális együttlétek és a szárazságérzet.
 • Az ebből fakadó szorongások is eltűnnek, és ismét felszabadultan élhetjük meg szexualitásunkat és nőiségünket.

A jótékony hatások nem azonnal jelentkeznek, de a kialakuló eredmények több éven át tartanak. 

A lézeres hüvelyszárazság kezelés ára

Egy alkalom lézeres hüvelyszárazság kezelés ára már 190 000 forinttól elérhető.

egy alkalom

190 000 Ft

két alkalom

380 000 Ft

három alkalom +2 garanciális

480 000 Ft

intimlézer konzultáció

ingyenes

A hüvelyszárazság egy gyakori probléma a nők körében, hiszen a nők közel 80%-át érinti, és a megkérdezettek 90%-a azt nyilatkozta, hogy negatív hatással van ez a probléma az életére. Viszont senki sem beszél róla szívesen. Az embereknek nehezére esik segítséget kérni, pedig a hüvelyszárazság hatékonyan és fájdalommentesen orvosolható intim lézeres kezelés segítségével. Merjünk szakemberhez fordulni! 

Ha többet szeretne tudni, vagy kérdése van, éljen az egyéni konzultáció lehetőségével! 


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!