Mellrekonstrukció

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be konzultációra most! 

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a mellrekonstrukciós konzultáció nem ingyenes!

A mellrekonstrukció olyan helyreállító plasztikai műtét, illetve azok sorozata, melynek során a daganatos megbetegedés vagy baleset miatt teljesen vagy részben eltávolított mellet “újraépítik”, az elveszített szöveteket pótolják saját szövetek, mellimplantátum felhasználásával, beleértve a mellbimbó, bimbóudvar helyreállítását is.

Mikor szükséges a mellrekonstrukció?

Mellrekonstrukció teljes vagy részleges masztektómia miatt szükséges a pszichés egészség helyreállításáért, a teljes életért. A hiányzó mellet külső protézist tartalmazó melltartóval (is) lehet pótolni.

Természetesebb hatást és kellemesebb, a lelki igényeket is jobban kielégítő megoldást jelent azonban a mell helyreállító műtéte. Célja az új mellforma kialakítása úgy, hogy a hiányzó mellet a meglévőhöz minél hasonlóbban pótolja a páciens önbizalma, testi-lelki jólléte érdekében. Ez történhet az egészséges mell plasztikai műtétével is. 

Mellrekonstrukció budapest

A mellrekonstrukció menete

A mellrekonstrukció történhet a mell eltávolításával egyidejűleg, egy műtét keretén belül, illetve utólag is. Amennyiben az eltávolítással egyszerre történik, a helyreállító műtétet össze kell hangolni az onkológiai kezelésekkel. Leginkább az emlő részleges eltávolításakor van erre lehetőség. Az utólagos helyreállítás (halasztott rekonstrukció) a daganat eltávolítása után legkorábban hat hónappal, egy évvel következhet. 

  1. Előzetes konzultáció. Az előzetes konzultáción az orvos felméri az adott állapotot, a pácienssel megbeszélve kiválasztják a szükséges mellimplantátumot, megbeszélik a beavatkozás, előzetes vizsgálatok és gyógyulás menetét. Utólagos helyreállítás esetében megtervezik a műtétsorozat.
  2. Előzetes vizsgálatok. A mellrekonstrukció műtét előtt teljes körű kivizsgálás szükséges: laborvizsgálat, EKG, röntgen, ultrahang és mammográfia.
  3. Felkészülés a műtétre. A legoptimálisabb eredmény érdekében az előzetes konzultáción életmódbeli tanácsokat is ad az orvos, pl. ajánlatos a dohányzásról leszokni, gondoskodni a szervezet jó vitaminellátottságáról, stb.
  4. A műtét altatásban történik, előtte 8 órával már nem szabad enni. A beavatkozás az orvos által leginkább megfelelőnek tartott technikával történik: implantátum és/vagy saját szövetek, expander felhasználásával. Szövetpótlás ún. lebenyelforgatással, a test más részéről (has, hát) nyert szövettel történik. Első műtét az ideiglenes expander beültetése szövetnyerés céljából. Ezt cserélik majd végleges implantátumra, illetve  a harmadik műtétben kerül sor a mellbimbó és bimbóudvar kialakítására már saját szövetből, legelőbb fél év múlva. A műtétek 1,5-4 óráig tartanak a beavatkozás jellegétől függően. 
  5. A műtétet követően két éjszakát kell a klinikán tölteni, majd otthon folytatódik a gyógyulás. Kontrollvizsgálatra az orvos utasításai szerint kerül sor.

Mellrekonstrukció utáni felépülés

A mellrekonstrukció műtét után egy hétig nem érheti víz a területet, és speciális melltartót kell viselni négy hétig. Mozgás három hétig csak a legszükségesebb mértékben engedélyezett, ezután fokozatosan lehet visszatérni a szokásos napirendhez.

Szauna, szolárium és napozás még két hónapig tilos. A külső hegek hat hónap múlva tekinthetők gyógyultnak, de a továbbiakban is folyamatosan halványodni fognak még. A belső hegek gyógyulása akár két évet is igénybe vesz. A mell fél-egy év múlva nyeri el végleges alakját.

Mellrekonstrukció ára

A mellrekonstrukció ára 2.700.000 Ft-tól érhető el akciósan. A mellrekonstrukciós konzultáció ára 39.000 Ft.


Jelentkezzen be konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a mellrekonstrukciós konzultáció nem ingyenes!


Jelentkezzen be konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egy vezető plasztikai sebészhez még ma!

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a mellrekonstrukciós konzultáció nem ingyenes!