Mellnagyobbítás saját zsírral - 5 fontos információ

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A női keblek központi szerepet töltenek be esztétikai szempontból, ezért kihatnak a hölgyek személyiségére, önérzetére és önbecsülésére is. A keblek plasztikai műtéttel való formálása már régóta nem számít tabu témának. A mellnagyobbításnak már több formája is létezik, és hiába van már jelen a köztudatban a téma, sokan még mindig nem ismerik az eljárás fajtáit és a benne rejlő lehetőségeket. A saját zsírral történő mellnagyobbítás is már egy régóta alkalmazott plasztikai beavatkozás, ami egy zsírleszívással egybekötött eljárás.

A saját zsírral történő eljárásnak is megvannak az előnyei és hátrányai, amiket érdemes megfontolni, annak függvényében, hogy milyen változást szeretne elérni! Ennek érdekében összeszedtük a legfontosabb információkat az eljárás menetéről, előnyeiről és hátrányairól, hogy Ön könnyebben tudjon dönteni!

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez ilyen beavatkozást!

Ajánljuk helyette a hosszú távon eredményes és biztonságos mellnagyobbítást szilikon mellimplantátummal

1. Hogyan zajlik a beavatkozás?

A beavatkozás két részből áll. Az első a zsírleszívás szakasza, a második pedig a zsírsejtek visszatöltése. A beavatkozást megelőzően minden páciensnek egy alapos vizsgálaton kell átesnie, hogy megállapítsák megfelelő zsírszövetekkel rendelkezik és egészségi állapota sem akadályozza a beavatkozást.

A zsírleszívás szakaszában, főleg a fenék és combtájéki zsírpárnákat használják. A páciens zsírpárnáiból zsírt nyernek ki oly módon, hogy azok a szövetek ne sérüljenek, mivel a zsírsejteknek egészségesnek kell maradniuk a beavatkozás sikeréhez. A beavatkozásnak ezen része egy érzékeny mikrokanüllel történik, ami nem roncsolja a sejteket. Ezt követően a kinyert zsírt ülepítik, megszűrik, majd a centrifugált változatot analizálják, hogy szükséges-e valamilyen kiegészítő hozzáadása. Ezek után kerül sor a második szakaszra, ami altatásban történik. A melleket ilyenkor vákuummal előkezelik, aminek hatására megnagyobbodnak. Így a kitágult bőr és mirigyrendszer alá könnyebben be lehet helyezni a zsírt.

A gyógyulás és beépülési fázis nagyjából 4 hét. Műtét után nem szükséges bent aludni, pár óra megfigyelés után lehet távozni. A varratok szedésére egy hét után kerül sor. Pár nap után már lehet munkát végezni, de figyelni kell rá, hogy ne terheljük túl magunkat. Sportolni csak pár hét után lehet, addig tartózkodni kell nagy fizikai aktivitástól.

 

2. Kiknek nem ajánlott ez a fajta mellnagyobbítás?

Nem javasolt ez a megoldás, ha lógó mellekről van szó. Ezzel a technikával ugyanis, csak feszesebbek lesznek a mellek, de a formájukon nem sokat változtat, valószínűleg továbbra is lógni fognak. Ilyenkor mindenképpen mellfelvarrásra van szükség. Ezek után kerülhet sor a mellek nagyobbítására, mivel előbb meg kell nézni, milyen eredményt hoz a felvarrás.

3. Kinek ajánlott a saját zsírral való mellfeltöltés?

Azoknak ajánlott, akik nem tudnak megbarátkozni a műtéti hegekkel és a hosszú gyógyulási idővel. Ha Önnek csak az a célja, hogy keblei méretét kis mértékben növelje, és azok teltebbek, feszesebbek legyenek, ez a beavatkozás tökéletes lehet az Ön számára.

A beavatkozásnak van egy igen fontos előfeltétele, csak olyan hölgyek tudják ezt az eljárást választani, akiknek a testén egészséges zsírpárnák találhatók. Az izmos, sportos és inkább vékony testű nőknél, legtöbb esetben nincs elegendő saját zsírszövet. Ilyen esetben ajánlott a  hyaluronsavas feltöltés megfontolni, vagy választhatják az implantátum beültetését is.

saját zsíros mellfeltöltés

4. Előnyök és hátrányok

A saját zsírral történő mellnagyobbításnak hátrányai:

  • A zsírfeltöltés hátránya, hogy sokkal kevésbé lesz kemény a mell, mint egy mellimplantátum behelyezése után.
  • Továbbá feszességeben és rugalmasságban is az implantátumos mellnagyobbítás alatt marad.
  • Hátrányokhoz tartozik még, hogy sokkal nehezebben formálható, valószínűbb az aszimmetria kialakulása és hogy az eredmény nem lesz tartós.
  • Az is előfordulhat, hogy többszöri beavatkozásra van szükség a végső eredmény eléréséért.
  • Az eredmény legjobb esetben öt-hat évig tart, ezalatt az idő alatt azonban végig természetes marad a keblek tapintása és mozgása.

A saját zsírral történő mellnagyobbításnak előnyei:

  • Előnye viszont, hogy a saját zsír miatt nincs szükség idegen anyag beültetésére.
  • Ráadásul a gyógyulás sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint az implantátumok behelyezésénél, mivel szinte alig tekinthető műtétnek.
  • Ezen felül a regenerálódás is gyorsabb, és a páciensek kevesebb és enyhébb fájdalmakat tapasztalnak a gyógyulási időben.
  • Továbbá kisebb a szövődmények kialakulásának lehetősége is. Előfordulhat duzzanat, véraláfutás vagy bőrpír mindkét területen: a melleknél, illetve a zsírleszívás helyénél is. Azonban nagyon ritkán fertőződnek el a beavatkozási sebek.

5. A beavatkozás hosszútávú következményei

Attól függetlenül, hogy a saját zsírral történő mellnagyobbítás során nem kerül idegen test a szervezetbe, a beavatkozásnak vannak hosszútávú következményei. Fontos megemlítenünk, hogy akin végrehajtják a saját zsíros mellnagyobbítást, annak a jövőben speciális vizsgálatokon kell részt venni.

Rákszűrésnél például a beültetett zsírszövet könnyen összetéveszthető rákos sejtekkel, mivel eltérő az állaga a beültetést körülvevő természetes zsírnak. Éppen azért mindenképp említse meg orvosának a beültetést, illetve olyan szakembert keressen a mammográfiás ás ultrahangos vizsgálatokhoz, akik foglalkoztak már hasonló beültetéssel. 

Továbbá a terhesség és szoptatás ideje nagyban befolyásolja az eredményt, ezért ilyenkor is ajánlott nyomon követni és rendszeres vizsgálatokra járni.

 Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez ilyen beavatkozást! 

Ajánljuk helyette a hosszú távon eredményes és biztonságos mellnagyobbítást szilikon mellimplantátummal


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!