Mit lehet kezdeni a lógó mellekkel?

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A megereszkedett mell sok nőnek okoz fejfájást, és noha egy bizonyos szintű ereszkedés a korral együtt jár, sokan nem szeretnek ezzel együtt élni. Alapvetően a lógó mellek ellen lehet talán a leghatékonyabban fellépni, hiszen különböző trükkökkel, illetve végső soron plasztikai beavatkozással is lehetséges javítani a mellek tartását. 

A mellek megereszkedésének fő okai:

  1. A kor: bizony, ezt nem lehet szépíteni, ahogy öregszünk, úgy változik a testünk, akár nők, akár férfiak vagyunk. Az évek során megváltozik a bőr rugalmassága, sajnos negatív irányba, s ezzel a mellek is lassú megereszkedésnek indulnak.
  2. Nem megfelelő melltartó: a melltartó fontos szerepet tölt be a mellek formájának, tartásának megőrzésében. Emiatt pedig igen fontos, hogy olyan melltartót válasszunk, amely segíti a tartást.
  3. Dohányzás: a dohányzás öregíti a bőrt, ezt nem viccből írták rá elrettentésként a dobozára. Ez a rossz szokás nem csak belülről, de kívülről is nagyon sokat árt.
  4. Napozás, szoláriumozás megfelelő védelem nélkül: aki rendszeresen napozik és/vagy szoláriumba jár, annak nagyon oda kell figyelni a megfelelő védekezésre. Lehet, hogy szép bronzos bőrünk lesz, de nem biztos, hogy hosszú távon ez megéri!
  5. Fogyás/hízás – a jojó-diéták átka: aki nem szeretné, hogy a mellei lógjanak, ne kezdjen bele crash-diétákba. Lehet, hogy egy ezres visszavágása a napi bevitelből leolvaszt pár kilót, de amint a diétával végeztünk már jönnek is vissza a kilók. A bőr, és különösen a mellet borító bőr nem tud majd lépést tartani az állandó változással!

A megereszkedés megelőzésének módjai

A lógó mellek ellen a legjobb védekezni, odafigyelni a megelőzésre. Ebben talán a legelső lépés, hogy a fenti öt okból a négy kezelhetőt (sajnos a kort nem lehet megállítani) kezeljük, azaz megfelelő melltartót és naptejet használunk, leállunk a dohányzással (vagy legalábbis csökkentjük a mennyiséget, és gyengébb cigarettát szívunk), illetve a crash-diéták helyett egy megfontolt életmódváltást kivitelezünk.

Ez mind megvan? Akkor jöjjön az egyik legalapvetőbb dolog amit a megereszkedés ellen, illetve az enyhén megereszkedett mellek kezelésére tehetünk: az edzés! Elsődlegesen a mellizom erősítésére kell itt gondolni, amit végezhetünk lazán, naponta 10-20 egyszerűbb nyújtással (ezzel kapcsolatban számtalan leírás kering online), de lehet akár keményebben, edzőteremben is edzeni. Érdemes lehet egyébként személyi edzővel beszélni, aki tudja, hogy mely gyakorlatokkal, gépekkel lehet a kíván területet erősíteni. A mellizom megerősítésével hosszabb ideig megmaradhat a mell tartása – igaz, az edzést nem szabad hosszabb ideig kihagyni.

lógó mell melltartó

A megoldás: műtéttel a megereszkedett mellek ellen

Klinikánkon mellfelvarrással, illetve kombinált mellplasztikával szokták sebészeink korrigálni a megereszkedett melleket. Ezek nem éppen a legegyszerűbb műtétek, de mivel profi, tapasztalt kezek veszik kezelésbe, szinte tökéletes eredményre számíthat! A mellfelvarrás a legáltalánosabb plasztikai sebészeti beavatkozás a lógó mellek ellen: a műtét során a megereszkedett mellett a szükséges mennyiségű szövet eltávolításával igazítja ki. Ami a kombinált mellplasztikát illeti, itt felvarrás és implantátum behelyezése is történhet, ami a tartáson, illetve a méreten és a formán is javít.

A klinikánkon végzett mellplasztikákkal kapcsolatos kérdéseire az erre vonatkozó szakterületi oldalunk, és a kapcsolódó bejegyzések adhatnak választ.

A megereszkedett mellekkel nem kell együtt élnie! Mindig van lehetőség javítani a mellek tartásán, amint azt fentebb is láthatta: lehetséges megelőzni és kordában tartani, vagy pedig műtéttel akár évekig visszatartani a megereszkedést! Keresse fel klinikánkat, és kérdezzen a hozzáértőktől!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!

Egyéb cikkeink mellplasztika témában