Mellplasztika előtti vizsgálatok - Felkészülés a beavatkozásra

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A mellplasztikai műtét ma már ugyan egy rutin eljárásnak számít, mégis egy sebészeti beavatkozásról van szó, ami miatt szükség van alapos kifejezetten mellplasztikai műtét előtti vizsgálatokon részt venni. A mellplasztikai műtétek már nem csak a keblek méretének növeléséről szólnak. Ez ma már sokkal több! Egy ilyen műtét esztétikai és egészségügyi célokat is szolgál. 

Mivel a test és a női keblek is folyamatosan ki vannak téve a hormonális változásoknak, súlygyarapodásnak vagy vesztésnek és a terhességgel, illetve az öregedéssel a bőr még gyorsabban veszíthet rugalmasságából, ezért a hölgyek folyamatos meg kell szokniuk és elfogadniuk, hogy a testük hogyan változik. Ez sokak számára problémát, nehézséget okoz. Egy eldeformálódott mell akár lelki, önértékelési és pszichológiai problémákhoz vezetnek. Ezért érdemes konzultálni egy szakorvossal, hogy milyen eljárást vagy beavatkozást javasol.

Mi történik az első konzultáción?

A bármilyen mellplasztikai műtétről legyen szó, az első lépés minden esetben egy személyes konzultáció. Ennek során a páciens elmondja, hogy milyen beavatkozást szeretne és a szakorvos ez alapján végzi el a vizsgálatokat. A plasztikai sebész alaposan felméri a páciens adottságait, mellének, bőr, izom és mell szöveteinek állapotát.

Ez után a sebész elmondja, hogy milyen beavatkozást ajánl, majd elmagyarázza annak minden lépését és részletét. Ha implantátum beültetésről van szó, akkor a páciens megismerkedhet az implantátum fajtákkal és van lehetősége azt is megnézni, hogy milyen lesz a végeredmény.

A műtét előtti vizsgálatok

A műtét érdekében, minden páciensnek egy teljes körű, alapos kivizsgáláson kell átesnie. Ennek oka, hogy feltárják van-e a páciensnek bármilyen olyan nemű betegsége, ami akadályozza a műtét sikerességét, komplikációt okozhat vagy teljesen ki is zárja a műtét elvégzését.

Rendelőnkben van lehetősége az összes vizsgálatot elvégeznie, így nem kell az időpontfoglalással bajlódnia és leletekkel rohangálni. A vizsgálatnak vannak kötelező elemei, mint a teljes laborvizsgálat, EKG, mell ultrahang és mammográfia, és vannak kiegészítő vizsgálatok is, amiket a szakorvos rendelhet el, ha szükségét érzi.

Ha a kivizsgálások alkalmával problémát találnak, akkor először annak az egészségügyi problémának a kezelését kell elvégezni. Ez jelenthet egy egyszerű gyógyszeres kezelést, de vannak esetek, amikor teljes életmódváltásra van szükség a műtét előtti időszakban.

Vizsgálatok eredményeinek kiértékelése

A következő lépés a vizsgálatok eredményeinek kiértékelése. A laborvizsgálatra azért van szükség, mivel a páciensek vérképéből nagyon pontosan lehet látni, hogy milyen egészségügyi állapotban van az adott személy. A vérvizsgálat képes kimutatni, ha gyulladás van a szervezetben, túl alacsony, vagy éppen túl magas valamilyen érték. 40 éves kor alatt általában elegendő a mell ultrahang, 40 éves kor felett pedig már szükség van a mammográfiás vizsgálatra is. 

Az ultrahangos vizsgálatot abban az esetben is el kell végezni, ha a páciens nem régen járt szűrővizsgálaton. A vizsgálat segít, hogy a mellszöveteiről, esetleges csomókról vagy tapintással nem észlelhető elváltozásokat is diagnosztizálni lehessen.

A mammográfiás vizsgálat kifejezetten az emlődaganatok elváltozásait, már akár a kezdeti stádiumú emlődaganatot is diagnosztizálni lehet vele.

Ha az eredmények biztatóak és a páciens egészségügyi állapota nem akadályozza a beavatkozást, akkor a páciens és a szakorvos egyeztetik a műtét időpontját.

mellplasztika előtti konzultáció

Mi tegyek a beavatkozás előtt 1-2 héttel

Sok esetben az orvos javasolja a diétát, az életmódváltást a műtét előtt, ilyenkor ezekre kifejezetten figyelni kell. A dohányzás elhagyása vagy csökkentése, és a túlzott alkoholfogyasztás feladása mindenféleképpen hozzájárul a beavatkozás sikerességéhez.

Ezen kívül, mivel mégis csak egy műtéti beavatkozásról van szó, érdemes felkészülni testben és lélekben is a beavatkozásra. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor tápanyagban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket ajánlott fogyasztani. Érdemes C-vitamint, szelént és cinket szedni. Különös figyelmet kell fordítani a folyadékfogyasztásra és bizonyos gyógyszerek szedését kerülni kell.

Mit tegye a beavatkozás előtti órákban

A beavatkozás előtti órákban már nem szabad szilárd tápanyagot fogyasztani. Ez délelőtti műtét esetében előző estétől érvényes, délutáni műtét esetében, pedig az adott napon a műtét előtt 8 órával érvényes. Az utolsó étkezések legyenek könnyű ételek.

Fontos még logisztika és a nyugodt körülmények megszervezése. A műtét előtt nem szabad a munkán, magánéleten stresszelni, mivel elengedhetetlen, hogy a test nyugodt és kipihent legyen a beavatkozás sikeréhez.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!

Egyéb cikkeink mellplasztika témában