FDA minősítés - mi az és miért fontos a mellplasztikánál?

Tudjon meg mindent a témáról vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

Az FDA minősítés egy olyan kifejezés, ami gyakran felmerül, ha plasztikai sebészetről van szó. Főleg a mellplasztika és a mellimplantátumok kapcsán szokott felmerülni, hogy mit jelent ez a rövidítés és miért fontos. Az FDA (Food and Drug Administration) egy olyan amerikai szervezet, aminek jóváhagyása nélkül semmilyen élelmiszer vagy gyógyszer nem kerülhet forgalomba. 

Innen a nevük, Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer engedélyeztetési Hivatal. Mivel az ő szabályrendszerükkel biztos lehet a fogyasztó a termék biztonságosságáról, a minősítés óriási presztízst jelent. Plasztikai műtétek során csak az FDA által elfogadott implantátumokat és eszközöket lehet felhasználni. Éppen ezért fontos megbizonyosodni a termékek és körülmények hátteréről, hogy rendelkeznek-e FDA minősítéssel. Cikkünkben összeszedtük, mit érdemes tudni a szervezetről és a plasztikai műtétekkel való viszonyukról.

Miért hiteles az FDA minősítés?

Ha valamelyik termék megkapja az FDA minősítést, akkor annak onnantól kezdve magas minőségi mutatója van. Ez az egyik legnagyobb befolyással rendelkező hivatal a világon. Az FDA 1906-ban alapult meg, de azóta szélesen ki lett bővítve a hatásköre. Foglalkoznak élelmiszerek, kozmetikai cikkek, oltóanyagok, orvostechnikai eszközök, biogyógyszerészeti- és vérkészletek tanúsításával, ellenőrzésével és szabályozásával. Éppen ezért már a plasztikai műtéthez szükséges eszközöket és mellimplantátumokat is ők minősítik. Az engedélyezési folyamatnak nagyon szigorú szabályai vannak. Az engedély általában egy évre szól és utána mindig meg kell újítani.

Miért fontos az FDA?

Aki valamilyen mell plasztikai műtétre készül, jó, ha tisztában van vele, mennyire fontos, hogy az FDA minősítse a felszerelést és az implantátumokat is. A legtöbb klinikán kihangsúlyozzák, hogy minden eszközök, amivel a műtétet végzik, továbbá a mellimplantátumok is az FDA által vannak hitelesítve. Orvostechnikai eszközök esetében, amikkel a plasztikai műtétet végzik, több dolognak is meg kell felelni. Fontos, hogy az engedélyt csak akkor kapja meg egy eszköz, ha az biztonságos és nagy a hatékonysága.

FDA minőség

 Azt, hogy az eszköz mennyire eredményes, klinikai kísérletetekkel kell alátámasztani. Így, ha egy cég valamit állít egy eszközről, azt az FDA leteszteli, és csak ez alapján tanúsítják, hogy igaz-e, amit állítanak róla. Éppen ezért, ha például valaki azzal reklámozza mellplasztikai műtéthez használt, FDA által minősített eszközeit, hogy mennyire korszerűek és milyen szép eredményeket lehet elérni velük, akkor biztosak lehetünk benne, hogy így is van. Magyarországon ma már szinte mindenütt ilyen minősítés mellett végeznek plasztikai műtéteket, de azért érdemes utánanézni, vagy megkérdezni a sebészt, kezelőorvost.

Mit jelent a mellimplantátumok FDA minősítése?

De mit is jelent, ha egy mellimplantátum FDA minősítéssel rendelkezik? Ha ilyen mellimplantátumot választunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az egészségünket nem fogja veszélyeztetni, nem lesz káros se a környező szövetekre, sem a vérbe nem kerül bele semmi az implantátumból. A termék a lehető legmagasabb minősítéssel rendelkezik, aminek kiváló a minősége. Továbbá azt is tanúsítják, amit a gyártó állít róla. Például, ha a sóoldatos implantátumról azt állítják, hogy ez egy kedvező fajta, mert idomul a körülötte lévő szövetekhez és rugalmas tapintást biztosít, akkor az FDA ezt leellenőrzi, és csak akkor adja meg a minősítést, ha valóban így van. Így nem csak azt garantálják, hogy nem káros az egészségre, hanem azt is, hogy a páciens azt kapja, amit vár. Mindenképpen ilyen minősítésű mellimplantátumot válasszunk, mivel nem mindegy, hogy milyen anyag kerül a szervezetünkbe.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!

Egyéb cikkeink mellplasztika témában