Mellbimbóplasztika - A befelé forduló mellbimbó korrekciója

Tudjon meg mindent a témáról vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A mellplasztikai beavatkozások közé sorolhatjuk a befelé forduló mellbimbók átalakítását, korrekcióját. A probléma többeket érint, mint gondolnánk és mind férfiaknál, mind nőknél előfordulhat. Hölgyeknél nagyobb problémát jelent, mivel náluk nem csak esztétikailag okoz gondot, hanem a szoptatást is megnehezíti. Erre a problémára kínál megoldást a mellbimbók plasztikai korrekciója. Cikkünkben felsoroljuk, miket érdemes tudni a beavatkozással kapcsolatban, illetve hogy mennyibe kerül az eljárás.

A befelé forduló mellbimbó oka

A befelé forduló mellbimbó kialakulásának oka nem teljesen ismert. Általában fejlődési rendellenességként van kezelve. Kialakulása pubertás korban kezdődik. A mellbimbók megduzzadnak, és befelé fordulnak. Ez azonban nem minden esetben végleges. A serdülőkor előrehaladtával magától megoldódhat a probléma. Egy másik feltevés szerint a tejcsatornák gyulladása, az azt érintő fertőzés is lehet a kiváltó ok. Ekkor a probléma véglegessé válhat, amit sebészeti úton lehet korrigálni.

A műtétre való felkészülés

A műtétre mind orvosi, mind életvitel szempontjából fel kell készülni. A személyes konzultáció során az orvos javaslatot fog tenni a mellbimbók korrekciójára és egy műtéti tervet készít. Elmagyarázza a javasolt technikát, hogy mekkora lesz a heg és a műtét napjáról is szó lesz. A műtétet megelőzően alapos kivizsgálásra van szükség. Ez általában egy vérvizsgálatot, mellkas röntgent és EKG-t foglal magába.

A műtét előtti hetekben fontos az életmódváltás. Sok folyadékot kell inni és a zsíros, gyors ételek fogyasztását kerüljük. A dohányzástól mindenképp tartózkodjunk ebben az időszakban és a műtét utáni hónapban is. A dohányban levő méreganyagok lassítják a seb gyógyulását. Érdemes vitaminokkal kiegészíteni az étrendünket, de főleg C-vitamin fogyasztása ajánlott.  

A műtéti beavatkozás menete

A műtétet végző sebész többfajta műtéti technikával dolgozhat. Ez a mellbimbók állapotától, annak súlyosságától függ. A műtéti technika alatt azt értjük, hogy hol és hogyan szabja át a mellbimbót a sebész. Általában a mellbimbó alján ejt egy picike bemetszést. Utána fellazítja a szöveteket és a tejcsatornákat és visszafordítják a mellbimbót. A beavatkozás formája attól is függ, hogy fog-e még gyermeket vállalni.

Ha igen, akkor tejcsatornák is helyre lesznek állítva, hogy ne jelentsen problémát a szoptatás. A rekonstrukciót egy felszívódó varrattal zárják le, így később nem kell varratszedésre menni. Ez a varrat a mellbimbót a megfelelő helyen fogja tartani és segít, hogy később is megmaradjon az alakja. A vágás nyoma később alig lesz észrevehető. A műtét körülbelül 30-60 percet vesz igénybe, amit altatás nélkül, helyi érzéstelenítéssel végeznek. Ha a mellbimbók korrekciója mellnagyobbítással vagy mellfelvarrással párosul, akkor a műtétet altatással végzik. 

Befelé forduló mellbimbó korrekció

A műtét utáni felépülés

A műtét utáni felépülés viszonylag gyors. A beavatkozást követően nem kell bent aludni a klinikán, pár órás megfigyelés után haza térhet. Nyugodtan folytathatja megszokott tevékenységeit, de figyeljen rá, hogy fizikailag ne erőltesse meg magát. A műtétet követően két hónapig még kerülje a szoláriumot és a közvetlen napfényt. A 7. és 14. napon, illetve 6 hét után kell kontrollvizsgálaton megjelenni. 

A beavatkozás ára

Egy műtéttel történő mellbimbó korrekció ára a beavatkozás nagyságától és az egyén testi adottságaitól is függ. Nagyjából viszont azt mondhatjuk, hogy a műtét költsége 150-300 000 forint körül mozog. Az árat az is befolyásolja, hogy mindkét mellbimbót érinti-e a beavatkozás, illetve, hogy más mellplasztikával kombinálva van-e.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!

Egyéb cikkeink mellplasztika témában