Mit tehetünk az aszimmetrikus mellek ellen?

Tudjon meg mindent a témáról vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

Az aszimmetrikus mellek sok nőnek okoznak problémát. Ez a másodlagos nemi jelleg nemcsak esztétikai okok miatt fontos. Az önértékelésben és az egészséges testkép formálásában igencsak nagy szerepe van a melleknek. Ezért fontos, hogy meg tudjunk barátkozni a testünkkel. Azonban, ha a különbség, aszimmetria túl nagy, ez meglehetősen nagy feladatot jelent. Az arc és a különböző testrészek szimmetriája nagyobb vonzalmat keltenek bennünk, szebbnek találjuk.  

Ezért az aszimmetrikus mellek a nőknél szorongást, önbizalomhiányt idézhetnek elő. Cikkünkben összeszedtük, mit tehet az aszimmetrikus mellek ellen, mikor forduljon plasztikai sebészhez a megoldásért.

Az aszimmetrikus mellek okai és következményei

Egy kis egyenetlenség természetes a melleknél, mivel ez a testi egyenetlenségek velejárója.

Az emberi test szinte tükörszimmetrikus, de csak nagy vonalakban. Éppen ezért, ha egyesével összevetjük testrészeinket, láthatjuk a különbséget. Ez szinte minden testrésznél így van, és ez alól a mell sem kivétel. Viszont elég zavaró lehet, ha az aszimmetria túl nagy és már ruhán keresztül is látható. Ez lelkileg minden nő számára megterhelő lehet és önértékelési zavarokhoz, depresszióhoz vezethet. Az egészséges testkép kialakításához szükség lehet korrekciós beavatkozásra.

Probléma lehet még ilyenkor a megfelelő melltartó kiválasztása, mivel a mellek mérete akár három kosárméretben is eltérhet. Ez a nőknek körülbelül az 5 százalékát érinti.  Ilyenkor van, aki az egyik kosarat kitömi, de ez nem igazán jelent megoldást. Az aszimmetria jellemzően serdülőkorban alakul ki, ha a mellek aránytalanul nőnek meg. Gyermekvállalás után, főleg a szoptatás miatt is kialakulhat, illetve súlyosbodhat a mellek állapota. Ez a hirtelen fogyás és hízás miatt is előfordulhat, mivel a mell kötőszövetei elveszítik a rugalmasságukat. 

Mit tehetünk, milyen megoldások léteznek?

Az aszimmetrikus mellek korrekciójára nem igazán létezik természetes gyógymód. Sok tévhit kering az interneten, miszerint sportolással, különböző krémek használatával változtatható az aszimmetria, de ezeknek a módszereknek nincs tudományos alapja. Valódi megoldást csak a plasztikai beavatkozás nyújt. Az eljárás biztonságos, manapság szinte rutinszerűen végzik. Budapesten a legtöbb plasztikai sebészeti klinika foglalkozik ilyen típusú helyreállító műtétekkel. 

Korrekció plasztikai műtéttel

Korrekció plasztikai műtéttel

Az aszimmetrikus mellek eltüntetésére többféle plasztikai műtét létezik. Hogy melyik beavatkozással érhető el a tökéletes eredmény, a mellek formájától és az eltérés méretétől függ.  Ha megfelelő mennyiségű zsírszövettel rendelkezik a páciens, akkor elegendő lehet egy mellfelvarrás. Ha a mellek tömegre is nagyon különböznek ebben az esetben, akkor még zsírleszívással is korrigálni lehet. Van olyan, hogy a mellek nem ereszkedtek meg, nem lógnak, csak méretben térnek el egymástól. Ebben az esetben a sebész az előzetes, alapos műtéti tervezés alapján különböző méretű implantátumokat választ ki a beültetésre. Ilyenkor nem szükséges felvarrást végezni. Létezik továbbá egy kombinált megoldás. Ha a mellek állapota eltérő, akkor különböző módon kell kezelni. Ilyenkor az egyiket mellfelvarrással kezelik, és mindkettőbe implantátumot helyeznek, melyek különböző méretűek lehetnek.

Az eredmény

A mellplasztika eredménye garantált, szimmetrikus mellek, melyekkel most már büszkén megjelenhet akárhol. A mellek arányosak és teltebbek lesznek, amivel visszanyerheti önbizalmát. A lelki válságnak, depressziónak véget vethet a korrekciós beavatkozás. Ha úgy érzi, Ön is jobban érezné magát bőrében, ha eltűnne az aszimmetria, keressen fel egy plasztikai sebészeti klinikát. Egy konzultáció keretében, többet is megtudhat az eljárásról, illetve, hogy melyik módszer lenne a legmegfelelőbb számára.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!

Egyéb cikkeink mellplasztika témában