Tubuláris vagy csőmellek – mi az oka és hogyan kezelhető?

Tudjon meg mindent a problémáról vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

 A tubuláris, vagy más néven csőmell egy olyan rendellenesség, amelynek kialakulása a születéshez kötődik. Ezért tulajdonképpen születési rendellenességként kell kezelni. A mell ilyenkor a fejlődés során nem természetes formát vesz fel, a mellbimbók körüli tér megerősödik és a mell cső alakot ölt. Az emlő nem fejlődik ki teljesen és a mellek inkább előrefelé lógnak. Első jelei a pubertás korban jöhetnek elő, valamint fontos tudni, hogy mind nőknél, mind férfiaknál kialakulhat ez a rendellenesség. Az egészségre nem káros, inkább esztétikai probléma, ami önértékelési gondokhoz vezethet. Ezt a deformálódást csak mellplasztikai műtéttel lehet korrigálni, ami igencsak szép eredményeket hoz.

Hogyan lehet a csőmelleket kezelni?

Gyakori kérdés, hogyan hozható rendbe az ilyen rendellenesség. A csőmelleket általában nem lehet természetes úton gyógyítani. Szinte minden esetben komplex plasztikai műtétre van szükség. Nem igazán léteznek házi praktikák a kezelésére, habár sok kozmetikai termék van a piacon, ami ezzel reklámozza magát. Ezek a „csodaszerek” a valóságban nem működnek, így nem igazán van más megoldás, mint a plasztikai műtét. A csőmellet a legtöbb esetben komplex műtéttel korrigálják, vagyis szóba jöhet az implantátumos mellnagyobbítás, a mell felvarrása, vagy a mellbimbók korrekciója. Ezeket a sebésznek mind figyelembe kell vennie, hogy az eredmény a lehető legjobb legyen.

Mik lehetnek a csőmell okai?

A csőmell előfordulásának okai nem ismertek. A jelenlegi tudomány állása szerint a kollagén testben történő természetes termelődéshez lehet köze, és valószínűleg ennek a rendellenes működésnek genetikai okai vannak. A nőket általában gyakrabban érinti ez a probléma, és ők elég gyakran fordulnak plasztikai sebészhez, hiszen nehéz együtt élni az ilyen esztétikai problémákkal. A plasztikai mellműtétek 5-10 százaléka a csőmell miatt van, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy azért sokan megtanulják inkább elrejteni.

csőmell

Mik a csőmell tulajdonságai, jellemzői?

A tubuláris mellek több szempont alapján is felismerhetők. Általában nagy udvar veszi körbe a mellbimbót, illetve a mellbimbók is túl nagyok és ernyedtek vagy lógnak. A mellek fejletlennek tűnnek, mintha a pubertás előtt megállna a fejlődési folyamatban. Alakjuk hegyes, mintsem szép kerek vagy csepp alakú. A mellek átmérője szinte mindenhol azonos, általában aszimmetrikus és a kettő között nagy terület helyezkedik el. A mellszövet nem tölti ki a körvonalakat, így a mellek formátlannak tűnnek, és nem domborodnak. Több osztályozása van, az enyhétől a súlyosabbig. Van úgy, hogy csak az egyik mell érintett, ekkor aszimmetria alakul ki. Ezek a tulajdonságok sajnos sok nőnél önértékelési problémákhoz vezetnek. Ki kell emelnünk, hogy a kiálló, peckes vagy a lógó mellek még nem jelentik azt, hogy tubuláris mellekről van szó. A diagnózis pontos felállításához biztosan szakorvosi vizsgálatra van szükség!

A csőmell kezelés és a műtéte

A csőmell műtéte ugyan rutin eljárásnak számít, mégis a nehezebben kivitelezhető műtétek közé tartozik. Ennek oka, hogy a rendellenesség miatt, nincs túl sok mellszövet, amihez igazítani lehetne a korrekciót. Az implantátumokat nehéz úgy behelyezni, hogy nincsenek alapvető természetes vonalak, így speciális műtétre van szükség, ez nem csak egy egyszerű mellfelvarrás. Előfordulhat, hogy csak a mellbimbót korrigálják, hogy a mell megfelelő részén helyezkedjen el. Továbbá az aszimmetriát is rendbe tudják hozni, ilyenkor a természetesebb kinézetű mellhez igazítják a másikat. Aszimmetriánál nehéz feladat, hogy ugyanúgy nézzen ki a két mell, illetve hogy természetesnek tűnjön a másikhoz képest. Az is előfordulhat, hogy különböző eljárást alkalmaznak a két mellen, például az egyiket felvarrják, míg a másikat implantátummal hozzák rendbe. A tubuláris melleket általában csepp alakú, anatómiai formájú implantátumokkal hozzák rendbe, mivel ezzel a típussal lehet a legszebb eredményeket elérni.

Hova forduljon segítségért?

Ha nem biztos benne, hogy Önnél is ez a betegség áll fent, akkor érdemes mielőbb felkeresnie egy szakorvost. Nem kell elégedetlenül leélnie az életét! Bármilyen kérdés esetén keresse nyugodtan munkatársainkat, akik készséggel segítenek vagy adnak Önnek időpontot egy személyes konzultációra a plasztikai sebészünkkel.


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!

Egyéb cikkeink mellplasztika témában