Hyaluronsavas mellnagyobbítás – 5 fontos tudnivaló

Tudjon meg mindent a lehetőségről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A műtéti beavatkozás sokakat megrémiszt és gátol abban, hogy belevágjanak akár csak egy kisebb egészségügyi vagy esztétikai beavatkozásba A hyaluronsavas mellnagyobbítás egy olyan mellplasztikai eljárás, ami nem igényel műtéti beavatkozást, viszont eredményeit tekintve igen kecsegtető.

Ez az eljárás a korszerű technológia és az elégedett páciensek miatt mára már nagyon elterjedt. A módszer lényege, hogy a páciensnek nem kell kés alá feküdnie, így mind azoknak kedvező lehet, akik tartanak az implantátum behelyezésétől. Ön is feszesebb, nagyobb kebleket szeretne, de nem akarja elkötelezni magát a mellnagyobbító műtét mellett? Ha méretben nem nagy különbségre van szüksége, ez a módszer az Ön érdekeit szolgálhatja. Cikkünkben összeszedtük az 5 legfontosabb tudnivalót a hyaluronsavas eljárással kapcsolatban

 Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez ilyen beavatkozást!

Ajánljuk helyette a hosszú távon eredményes és biztonságos mellnagyobbítás szilikon mellimplantátummal plasztikai műtétet!


1. Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav az emberi szervezetben is természetesen előforduló anyag. A legnagyobb százalékban a bőrben, az ízületekben és a szemben található. Feladata a víz megkötése és raktározása, így javítja a vízháztartást. Képes kitölteni a sejt közötti teret, tápanyagokat szállít, illetve segíti a felszívódásukat. Továbbá a fehérjéket is szabályozni tudja, hogy biztosítsa a homeosztázist. Az erős vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák szépészeti eljárásoknál, például mellnagyobbításnál vagy az arc ráncainak eltüntetésére. A test könnyen felismeri a számára nem idegen anyagot, így a gyógyulás és a beépülési folyamat is gyors és könnyedén végbemegy.

2. Hogyan zajlik az eljárás?

Az eljárás minden esetben három szakaszra bontható. Az első szakasz az előzetes, felkészülési szakasz. Ez alatt több konzultáció is történik, aminek része, hogy az erre specializálódott szakorvos elmagyarázza a beavatkozás menetét. Ekkor a páciens pontosan elmondhatja, hogy mire van pontosan szüksége, a szakorvos pedig felvázolja, hogy a kívánt cél hogyan érhető el a hyaluronsavas mellnagyobbítással. A beavatkozás alapos egyeztetése után következik a második szakasz.

Ez a szakasz maga a beavatkozás. Az eljárás során egy mikrokanült alkalmaznak. A sebész egy apró metszést ejt, ahol behelyezi a kanült. Ennek a korszerű technológiának az előnye, hogy nem roncsolja a körülötte lévő szöveteket és nem hagy nyomot maga után. A művelet altatás nélküli, csak helyi érzéstelenítés mellett zajlik. Nagyjából egy órát igényel, és utána nincs szükség orvosi megfigyelésre vagy hogy bent aludjon a klinikán.

A klinika elhagyása után kezdődik meg a gyógyulásai, lábadozási időszak. Mivel nem történik vágás, ezért ennél az eljárásnál a gyógyulás elég hamar lejátszódik. Nagyjából pár hetet vesz igénybe a teljes felépülése, de ez persze függ a páciens egészségügyi állapotától is.

mellnagyobbítás hyaluronsavval

3. Milyen eredményre számíthat?

A hyaluronsavval történő feltöltés után gyors gyógyulásra és beépülésre lehet számítani, tehát az eredmények hamar látszódni fognak. A mellek ezzel a módszerrel remekül megnövelhetőek, habár nem nagyságrendekkel. Általában maximum egy kosárméretnyi növekedés érhető el. Mindenképpen feszes és formás keblekre lehet számítani. Sokkal kevésbé lesznek kemények, mint egy implantátumos beültetés, az eredmény természetes, és rugalmas tapintású lesz. Ha a kívánt eredményt nem sikerült teljesen elérni, akkor a művelet megismételhető.

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez ilyen beavatkozást!

Ajánljuk helyette a hosszú távon eredményes és biztonságos mellnagyobbítás szilikon mellimplantátummal plasztikai műtétet!

4. Milyen hátrányai vannak a hyaluronsavas mellnagyobbításnak?

A hyaluronsavas mellnagyobbításnak van azonban pár hátránya is. Mivel a feltöltés mégiscsak egy beavatkozás a szervezetbe, ezért különböző komplikációk léphetnek fel. Itt is ugyanúgy, mint az implantátumos feltöltés során, kialakulhat tokzsugorodás. Ekkor a beültetett anyag körüli tokképződés rendellenes folyamatáról van szó. Éppen ezért, sokak szerint, nem kevésbé veszélytelen, mint egy implantátumos beültetés. További hátránya, hogy csomók alakulhatnak ki a mellben. Ezeket egy szűrővizsgálaton nagyon nehéz megkülönböztetni a daganatos sejtektől, így mindenképpen jelezzük orvosunknak, hogy mellfeltöltésen estünk át. Továbbá a felszívódás nem mindig történik egyenletesen. Így idővel kialakulhat deformitás és aszimmetria is.

5. Milyen költségei vannak a hyaluronsavas mellnagyobbításnak?

A hyaluronsavas mellnagyobbítás ugyan némileg olcsóbb lehet az implantátumos beavatkozástól, viszont, ha a feltöltést meg kell ismételni, az árak akár túl is szárnyalhatják azt. Ezenkívül a költségek egyéntől függőek, hogy hány milliliter hyaluronsavat kell alkalmazni, illetve, hogy meg kell-e ismételni a feltöltést.

A hyaluronsavas feltöltésnek két technikája ismert: a Macrolane és a Hyacorp. Ez utóbbi a korszerűbb technológia, éppen ezért drágább is. Az anyag költsége mellé társul még a sebész díja, illetve a konzultáció. A beavatkozás teljes díja így 800 ezer és egymillió forint közé esik a Macrolane esetében, míg a Hyacorp technológiával végzett akár 1,2 millió forint is lehet. Egy implantátumos beavatkozás durván másfél millió forint, ami több évtizedekig is kitarthat. Ehhez képest a hyaluronsavas feltöltést évente célszerű ismételni, de két év után mindenképp. Ekkorra nagy valószínűséggel az összes hyaluronsav felszívódik, és a mellek visszanyerik eredeti, feltöltés előtti állapotukat.

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez ilyen beavatkozást!

Ajánljuk helyette a hosszú távon eredményes és biztonságos mellnagyobbítás szilikon mellimplantátummal plasztikai műtétet!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!


Jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és jelentkezzen be egyik vezető sebészünkhöz még ma!

Egyéb cikkeink mellplasztika témában